Vijesti / Automobilizam

Održavanje vozila

KAKO OČISTITI PRLJAVA SJEDALA? Odgovori se kriju u vašem kućanstvu

KAKO OČISTITI PRLJAVA SJEDALA? Odgovori se kriju u vašem kućanstvu
Pixabay.com/Ilustracija

Nanesite pjenu za brijanje na dio sjedala koja su prljava ili masna, pričekajte minutu i potom cijelu površinu prebrišite suhom krpicom

Sjedala u automobilima rade od iznimno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. No, na masnu hranu ili čokoladu osjetljiva su i mrlje će ostati. Kako ih ukloniti? Osim specijaliziranih sredstava koje možete kupiti u trgovinama, odgovor bi mogao biti i u domaćinstvu, odnosno u vašem kućanstvu.

Protiv mrlja na sjedalima možete se boriti pjenom za brijanje, vodom u koju ćete dodati malo octa ili, ako ne volite miris octa, malo limuna. Nanesite pjenu za brijanje na dio sjedala koja su prljava ili masna, pričekajte minutu i potom cijelu površinu dobro prebrišite suhom krpicom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koristite li ocat, dodajte ga malo u posudu s toplom vodom. Možete dodati i malo tekućeg deterdženta za pranje suđa. Lagano namočite prljavi dio sjedala, pa nekoliko minuta kasnije prijeđite krpicom koju ste namočili samo u čistoj vodi, a potom, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suhom krpicom. Isto vrijedi i za limunov sok, koji možete upotrijebiti umjesto octa.

Ne uspiju li vam ove kućne čarolije riješiti problem, ipak ćete morati kupiti specijalzirano sredstvo ili odvesti automobil na profesionalno čišćenje, savjetuje portal revijahak.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video