Vijesti / Automobilizam

Gužve u prometu

PROMETNA PROGNOZA za blagdan Sveta tri kralja i skijaški vikend

PROMETNA PROGNOZA za blagdan Sveta tri kralja i skijaški vikend
Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracia

Pred nama je posljednji dan 2019. godine koji će obilježiti pojačan promet, iako nas značajne gužve i čekanja na graničnim prijelazima očekuju tijekom vikenda od 3. do 6. siječnja 2020. godine

Produženi vikend kad, 6. siječnja, slavimo blagdan Sveta tri kralja dovest će na naše prometnice značajan broj vozila. Razlog tome je povratak dijela turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak odmora na mnogobrojnim skijalištima Italije, Austrije, Slovenije, Francuske te Bosne i Hrecegovine. Zbog svega navedenog, očekuju nas značajne gužve na našim prometnicama, a osobito na graničnim prijelazima, piše portal hak.hr.

Pojačan promet u smjeru zapada očekuje nas od petka, 3. siječnja, a potrajat će cijelog vikenda do noći s ponedjeljka na utorak, 6./7. siječnja. Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru GP Bregana, A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, s gužvama na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ulasku u Hrvatsku gužvi će biti na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik), Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac), dok će se na izlasku zasigurno najduže čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa.

Mnogi će skijaši na svoje skijaške destinacije krenuti u ranim jutarnjim satima u subotu, 4. siječnja (između 4:00 i 8:00 sati), kada nas očekuju gužve na glavnim cestovnim pravcima i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji. Zbog dužih čekanja na granicama, osobito na ulasku u zemlju, građanima RH i EU, ukoliko je moguće, savjetujemo da koriste manje granične prijelaze u blizini. Više o graničnim prijelazima možete pronaći na HAK-ovoj Interaktivnoj karti.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!