Vijesti / Automobilizam

Istraživanje

LEGLO PLIJESNI I BAKTERIJA Ovo su najprljavija mjesta u kabini vozila

LEGLO PLIJESNI I BAKTERIJA Ovo su najprljavija mjesta u kabini vozila
Pixabay.com/Ilustracija

Postoje različiti tipovi vozača - neki će auto praonicu posjetiti i nekoliko puta tjedno, dok ima onih koji se ni ne sjećaju kada su zadnji put oprali svoj automobil

Mnogi ipak tvrde kako stanje automobila otkriva puno o čovjeku, no mi nećemo ulaziti u takve rasprave. Ipak, sigurni smo kako mnogi žive u uvjerenju kako je interijer njihovog limenog ljubimca čist, no realnost je ipak drugačija. Naime, nova istraživanja pokazala su kako stvari baš i nisu idealne, a ovim putem prenosimo rezultate.

Mjesto s najviše bakterija u automobilu prema istraživanju Healthy House Instituta gotovo je uvijek - prekidač za radio. Zvuči logično - koristi se svakodnevno, a mogu ga koristiti i drugi putnici, pa se samim time broj bakterija povećava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I dok ćete vanjski dio automobila često prati, unutrašnjost je često zapostavljena, a mnogi pod pranjem unutrašnjosti podrazumijevaju tek brisanje stakala i usisavanje. Prekidač za radio tako često ostane zapostavljen i 'prljav'. Zbog sličnog razloga kao druga 'kritična točka' navode se pojasevi.

Zapitajte se sami - kada ste zadnji put očistili pojaseve koje pritom svakodnevno koristite vi i svi vaši putnici? Slijede prekidači za otvaranje prozora, upravljač, sjedala, pretinac za držanje kovanica (na onim modelima koji imaju isti), držači za čaše te kontrolna ploča. Sve su to dijelovi koji je gotovo svakodnevno koriste i dodiruju, a kao što smo već spomenuli - često su zanemareni prilikom čišćenja.

Po pitanju plijesni rezultati su gotovo identični onima vezanim uz bakterije, jedina razlika je ta da je prekidač radija završio na 4. mjestu, dok su pojasevi osvojili neslavno prvo mjesto, piše portal jutarnji.hr/autoklub.

Još jedno istraživanje portala netquote.com pokazalo je kako su ove brojke u automobilima koji se koriste za 'car share' u prosjeku 3 puta gore, što su itekako loše vijesti za sve hipohondre budući da je ovakav način transporta vrlo vjerojatno budućnost...

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video