Vijesti / Automobilizam

Višestruki recidivist

ODUZELI MU AUTOMOBIL Vozio pijan s tablicama kojima je istekao rok i bez vozačke!

ODUZELI MU AUTOMOBIL Vozio pijan s tablicama kojima je istekao rok i bez vozačke!
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

'U razdoblju od 1. siječnja 2018. g. do 4. ožujka 2020. u 11 navrata zatečen je u činjenju 31 prometnog prekršaja', kažu u policiji

Kako piše portal rtl.hr, u petak, 6. ožujka, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 47-godišnji vozač koji je u četvrtak, 5. ožujka, u 22.50 sati, u Koprivničkoj ulici u Koprivnici upravljao osobnim automobilom za koje je istekao rok važenja pokusnih pločica pod utjecajem alkohola od 1,22 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta zbog nakupljenog 31 negativnog prekršajnog boda i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, javlja PU koprivničko-križevačka.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. g. do 5. ožujka 2020. g. ovo treći prekršaja upravljanja motornim vozilom za vrijeme trajanja rečene zaštitne mjere, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.
 
U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.300 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 30 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci, i biti će predan u zatvor u Bjelovaru. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.
 
Ističemo da je riječ o višestrukom recidivisti koje je u razdoblju od 1. siječnja 2018. g. do 4. ožujka 2020. u 11 navrata zatečen u činjenju 31 prometnog prekršaja', kažu iz policije. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!