Vijesti / Automobilizam

Ipak odustali od kupovine

VLADA JUČER RASPISALA NABAVU NOVIH AUTOMOBILA Plenković danas odustao od toga

VLADA JUČER RASPISALA NABAVU NOVIH AUTOMOBILA Plenković danas odustao od toga
Patrik Maček/PIXSELL/Ilustracija

Središnji državni ured za središnju javnu nabavu objavio je savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu novih automobila

Državni aparat tako potražuje nova 273 automobila, a između ostalog traži se 14 presretača, 46 motocikala za policajce, 19 automobila za obavljanje očevida prometnih nesreća, 25 automobila srednje klase i pet automobila više srednje klase. Poziv je objavljen jučer, u isto vrijeme kada je vlada predstavljala 'Plan za spas hrvatskog gospodarstva'.

Plenković danas u saboru: Nema kupovine auta u krizi

Odgovarajući na pitanje zastupnika Nikole Grmoje o nabavci novih automobila, Plenković je rekao kako automobili čija nabavka je krenula neće biti provedena, te kako će to biti stornirano iste sekunde.

'Nema kupovine automobila u krizi', rekao je.

Samo lani su nabavili oko 1000 vozila, ali nije im dosta

Podsjetimo, država je za svoja ministarstva, a i urede, tijekom prošle godine nabavila oko 1000 vozila na što su potrošili više od 172 milijuna kuna. Tako su nedavno svoje nove automobile, i to Audije A6 50 TDI Quattro, čija je maloprodajna cijena oko 528 tisuća kuna, preuzeli potpredsjednici sabora. Do danas nismo saznali tko je odlučio da je baš takav luksuz potreban za obavljanje posla potpredsjednika sabora, piše portal index.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video