Vijesti / Automobilizam

Koronavirus

KOJA SU SVE PROMETNA OGRANIČENJA u Hrvatskoj, susjednim i ostalim europskim državama?

KOJA SU SVE PROMETNA OGRANIČENJA u Hrvatskoj, susjednim i ostalim europskim državama?
PU međimurska

Donosimo sve aktualne zabrane i ograničenja u Hrvatskoj i susjednim državama

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Od nedjelje je zabranjen rad svim tržnicama, a ministar Davor Božinović potvrdio je da neće biti dopušten izlazak iz mjesta prebivališta. Od te odluke izuzeti će biti samo oni koji su bitni za promet i opskrbu robom, odnosno omogućit će se migracije u bitnim službama, dostavi lijekovima, komunalnim djelatnostima, opskrbom plinom i strujom, novinarima i hitnim medicinskim službama.

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.

S obzirom na znatno povećani rizik prijenosa koronavirusa prilikom korištenja javnog prijevoza, privremeno se obustavlja javni promet u trajanju od 30 dana od dana donošenje ove odluke. 

Privremena obustava odnosi se na:

– javni linijski promet putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza
– javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu
– javni prijevoz osoba u željezničkom prometu
– tramvajski i drugi javnogradski promet
– sve ostale nespomenute vrste javnog prijevoza (žičare, uspinjače, drugo)

Privremeno se, za vrijeme trajanja ove Odluke, zatvaraju i svi željeznički i autobusni kolodvori. Ova mjera primjenjuje se od 22. ožujka 2020. godine.

Izvor: revijahak.hr

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!