Vijesti / Automobilizam

Savjeti

MJERE U SPREČAVANJU ŠIRENJA KORONAVIRUSA Koji je postupak za dobivanje e-Propusnice?

MJERE U SPREČAVANJU ŠIRENJA KORONAVIRUSA Koji je postupak za dobivanje e-Propusnice?
Damir Špehar/PIXSELL

Valjanu propusnicu bit će moguće pokaziti policijskim službenicima na mobitelu, a oni koji su u samoizolaciji, naravno, neće je moći dobiti

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je nove mjere za građane i njihove vozačke dozvole koje ističu. Predlaže se da se za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa također najdulje 30 dana od kraja trajanja epidemije ne moraju podnositi zahtjevi za izdavanjem nove vozačke dozvole. Stara bi se vozačka dozvola smatrala valjanom 30 dana od kraja prestanka epidemije, a isto vrijedi i za osobne iskaznice, piše portal revijahak.hr.

Predlaže se da se omogući građanima da odjavu vozila, preuzimanje izrađene vozačke dozvole te obavljanje izvanrednog nadzornog pregleda, mogu obaviti najdulje 30 dana od kraja posebnih mjera zbog epidemije. Tehnički pregled i registracija vozila morat će se odraditi u prije utvrđenim rokovima. O tome čitajte ovdje.

Od 6. travnja bit će dostupna usluga e-Propusnica kojom se digitaliziraju propusnice koje građanima omogućuju kretanje unatoč zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravišta uvedenoj zbog epidemije koronavirusa. Više o izdavanju e-Propusnica možete se informirati na web stranici Ministarstva uprave.

Propusnicu neće moći dobiti osobe u samoizolaciji. Također, valjanu propusnicu će građani moći pokaziti policijskim službenicima na mobitelu. Jedan od razloga za uvođenje e-Propusnica je i bolja kontrola, odnosno sprečavanje zlouporaba. Neki su poslodavci izdavali prospunice za građane koji ne rade kod njih.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video