Vijesti / Automobilizam

APEL ZA ONE KOJI RADE ILI ŽIVE IZVAN ZEMLJE

UPOZORENJE MINISTARSTVA VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA Odgodite putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna

UPOZORENJE MINISTARSTVA VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA Odgodite putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna
Igor Kralj/PIXSELL

Savjetujemo svim hrvatskim državljanima, koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem u Republiku Hrvatsku, da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu

S obzirom na epidemiju koronavirusa COVID-2019, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna.

Ističemo kako svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade.

Skrećemo pozornost i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one koji ulaze na područje Republike Hrvatske iz drugih zemalja. Slijedom toga, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.

U ovim izazovnim trenucima važno je poslati poruku odgovornog ponašanja prema društvu, jer štiteći sebe štitimo i druge!

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je nove mjere za građane i njihove vozače dozvole koje ističu. Predlaže se da se za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa također najdulje 30 dana od kraja trajanja epidemije ne moraju podnositi zahtjevi za izdavanjem nove vozačke dozvole.

Tako bi se stara vozačka dozvola smatrala valjanom 30 dana od kraja prestanka epidemije, a isto vrijedi i za osobne iskaznice. Predlaže se da se omogući građanima da odjavu vozila, preuzimanje izrađene vozačke dozvole te obavljanje izvanrednog nadzornog pregleda, mogu obaviti najdulje 30 dana od kraja posebnih mjera zbog epidemije, piše portal revijahak.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video