Vijesti / Automobilizam

Zakoni i propisi

NAKNADNA UGRADNJA LED ŽARULJA U FAR Da li je takvo vozilo tehnički ispravno?

NAKNADNA UGRADNJA LED ŽARULJA U FAR Da li je takvo vozilo tehnički ispravno?
Robert Anić/PIXSELL/Ilustracija

Na tržištu se prodaje LED žarulja njemačkog proizvođača Osram pod nazivom Night Breaker LED H7

Žarulja zamjenjuje standardnu halogenu H7 žarulju namijenjenu ugradnji u halogeni svjetlosni sklop. Izvedba ugradnje odobrena je prema njemačkom nacionalnom odobrenju za pojedinačna vozila i izvedbe, ali ne i prema zahtjevima homologacijskog pravilnika ECE R48, te je sukladno zahtjevima Pravilnika o ispitivanju vozila potrebno nakon takve ugradnje pojedinih svjetlosnih izvora pristupiti pojedinačnom ispitivanju vozila na svakom vozilu na kojem je izvršena preinaka.

Da bi se takva ugradnja odobrila putem pojedinačnog ispitivanja vozila potrebno je ugraditi originalan set koji se sastoji od žarulje, adaptera i el. instalacije. Ugradnja ovakvog seta moguća je, za sada, samo za određena vozila kao što su Audi A3, Audi A4, BMW serije 2, Ford Mondeo, Opel Astra, Peugeot 308, Škoda Octavia, Volkswagen Golf, Volkswagen Passat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo bitno je naglasiti da vozila s ugrađenim LED H7 žaruljama ostalih proizvođača koji nemaju homologiranu žarulju neće moći zadovoljiti na ispitivanju te se moraju vratiti u prvobitno, tvorničko stanje.

Izvor: CVH.hr

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video