Vijesti / Automobilizam

Promet

PROMETNA PROGNOZA Očekuju se gužve na ovim prometnim pravcima za Dan antifašističke borbe

PROMETNA PROGNOZA Očekuju se gužve na ovim prometnim pravcima za Dan antifašističke borbe
T. Krznar

Očekujemo kako će mnogi naši sugrađani praznik Dana antifašističke borbe iskoristiti na način da, uzimanjem slobodnog dana u ponedjeljak 21. lipnja, dobiju produženi vikend

Uz pretpostavku lijepog vremena, jer ljeto i kalendarski samo što nije počelo, ali i sve bolje epidemiološke situacije, za predvidjeti je da će mnogi upravo to i učiniti. Tim više jer, s petkom 18. lipnja, završava i školska godina. Stoga će mnogi s djecom odlučiti provesti par dana zajedno na nekom izletu ili krenuti na ljetni godišnji odmor. Stoga očekujemo da bi već u petak 18. lipnja dobar dio putnika iz unutrašnjosti mogao krenuti prema moru. Na izlasku iz Zagreba su moguće gužve na glavnim izlaznim cestovnim pravcima, te kraća čekanja na ulasku na autocestu A1 u Lučkom. U subotu, 19. lipnja, pojačan promet prema jugu očekujemo od jutarnjih sati, pa sve do ranog poslijepodneva, upozorava portal hak.hr.

U susjednim državama Italiji, Mađarskoj, BiH i Srbiji, od 16. lipnja pa do kraja tjedna, započinju školski praznici. Baš kao i u Njemačkoj i Švicarskoj. Stoga možemo očekivati da za vikend 18.-19. lipnja počinje nova ljetna turistička sezona na Jadranu, ali i moguće gužve na našim cestama. Oko turističkih središta u priobalju, kao i u trajektnim pristaništima mogu se stvarati kratkotrajne kolone, gužve i čekanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz inozemstva očekujemo pojačan promet iz smjera spomenutih okolnih država što će izazvati pojačan ulaz na glavnim graničnim prijelazima, odnosno ulasku u Republiku Hrvatsku. Moguća su i dulja čekanja na prijelaz granice, pa bi bilo dobro opskrbiti se dovoljnom količinom vode. Prije početka puta vozačima savjetujemo neka razmotre korištenje okolnih, manjih graničnih prijelaza za ulaz u RH i neka svakako prate naša izvješća.

U pomorskom prometu nema očekivanih poteškoća. Svakako treba pratiti vremensku prognozu na mrežnim stranicama DHMZ-a obzirom da zastoje u pomorskom prometu mogu izazvati ljetni neverini i nepovoljne promjene vremena. Za detaljne informacije o plovidbi, savjetujemo da posjetite mrežne stranice Jadrolinije.

Po završetku produženog vikenda, u poslijepodnevnim satima utorka 22. lipnja, očekujemo pojačan promet u smjeru unutrašnjosti. Posebice od čvora Bosiljevo, prema Zagrebu, na autocesti A1, promet će biti sve jači prema kraju dana, uz moguće kraće zastoje do Zagreba. Ponovno savjetujemo da na ovom dijelu autoceste budete još pažljiviji i prilagodite vašu vožnju vremenskim uvjetima i gustoći prometa sve dok ne uđete u Zagreb ili zaobiđete čvorište Zagreba. Moguća su čekanja na izlasku iz Hrvatske preko glavnih graničnih prijelaza sa Slovenijom potkraj dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video