Vijesti / Automobilizam

Savjeti

PRANJE MOTORA Od svega može biti više štete nego koristi!

PRANJE MOTORA Od svega može biti više štete nego koristi!
Pixabay.com/Ilustracija

Novi motori su opremljeni modernim tehnološkim rješenjima i nije uputno da neke od tih komponenti zalijevate

Tema o pranju motora često se provlači. Mnogi vozači ne vole nakupine prljavštine koje se s vremenom pojave na motoru, ali prati motor? U većini slučajeva pranje motora nije preporučljivo jer mlaz vode ili neki šampon mogu biti štetni. Moderni motori zaštićeni su od korozije, većina ima i plastičnu podnicu koja ih štiti od blata i drugih većih nečistoća. Također, novi motori su opremljeni modernim tehnološkim rješenjima i nije uputno da neke od tih komponenti zalijevate.

Ako baš inzistirate na pranju, izbjegavajte miniwash koji baca vodu pod pritiskom ili sustav koji čisti površine parom. Oni mogu oštetiti dijelove motora – pogotovo elektroniku. Ako baš morate prati motor, činite to kad je hladan jer ako su dijelovi motora vrući, a zalijete li ih hladnom vodom – može doći do pucanja. Ne koristite agresivna sredstava u pranju nego neki blaži odmašćivač.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponavljamo, ako to morate činiti možda je najbolje pronaći neku profesionalnu tvrtku koja se bavi tim poslom, a najbolje bi bilo izbjeći pranje motora, ako za to nema posebnog razloga, savjetuje portal revijahak.hr.

Najnovije

Reci što misliš!