Vijesti / Automobilizam

Savjeti

OSTACI INSEKATA NA VOZILU Treba ih što prije ukloniti da ne bi došlo do oštećenja laka

OSTACI INSEKATA NA VOZILU Treba ih što prije ukloniti da ne bi došlo do oštećenja laka
Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija

Kako unutrašnjost kukaca dolazi u kontakt s površinom automobila oslobađaju se različiti toksini i kiseline, koji s vremenom mogu nagristi lak vozila

Vrijeme godine je kada mnogi kukci lete zrakom i kada ćete im, nažalost, skratiti egizstenciju fatalnim udarcem automobilom. Deseci i stotine ostataka buba, leptira i drugih životinjica ostat će na vašem automobilu. Mnogi su vidljivi na vjetrobranskom staklu, a mnogi na plastičnom braniku ili izloženim dijelovima lima. Kako unutrašnjost kukaca dolazi u kontakt s površinom automobila oslobađaju se različiti toksini i kiseline, koji s vremenom mogu nagristi lak vozila.

Premda ostaci kukaca nisu ni približno kiseli poput ptičjeg izmeta, niti ljepljivi poput soka drveća, njih je izuzetno teško ukloniti kad se puste da ostanu na staklu, limu ili plastici, što na kraju dovodi do trajnih mrlja na boji i nagrizanja. Zato, kako savjetuje portal revijahak.hr, nakon dugotrajne vožnje odmah operite automobil u autopraonici. Ako to činite u kućnoj radinosti, koristiti mekane krpice ili spužvu, a ako su mrlje tvrdokorne i specijalizirana sredstva za uklanjanje ostataka insekata koja će vas košati malo više od pedeset kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video