Vijesti / Automobilizam

Nema odluke

VELIKI PRIJEPORI Hoće li liječnici morati javljati MUP-u o zdravstvenom stanju pacijenata za vožnju?

VELIKI PRIJEPORI Hoće li liječnici morati javljati MUP-u o zdravstvenom stanju pacijenata za vožnju?
Pixabay.com/Ilustracija

O zdravstvenim sposobnostima vozača odlučivali bi obiteljski liječnici koji imaju uvid u zdravlje i potrošnju lijekova pacijenata

Vladini predstavnici odbili su jučer sve oporbene amandmana podnese na nekoliko zakonskih izmjena, dok se o amandmanima na izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama zastupnici nisu izjašnjavali jer se Vlada o njima još nije očitovala, piše portal jutarnji.hr/autoklub.

'Amandmani su bili najavljeni, mi čekamo a sada ih nema', prigovorio je Miro Bulj iz Mosta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Kada se Vlada očituje, te ćemo amandmane staviti na glasovanje i kada to bude, bit ćete obaviješteni', odgovorio mu je predsjedavajući Ante Sanader (HDZ), javlja Hina.

To znači da Hrvatski sabor jučer nije glasovao o prijedlogu izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a koji je izazvao veliko nezadovoljstvo liječničkih udruga i saborske oporbe.

Na zakon su podnesena 24 amandmana, među kojima je nekoliko HDZ-ovih koalicijskih partnera - Kluba HNS-HSU i nezavisnih zastupnika te HSLS-ova Darka Klasića. Najviše sporan dio tog zakona odnosi se na odredbu prema kojoj bi obiteljski liječnici bili obvezni obavještavati Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) o privremenoj nesposobnosti upravljanja vozilom svojih pacijenata.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video