Vijesti / Automobilizam

DA, MOGUĆE JE

VATRA PROGUTALA KABINU AUTA, VATROGASCI UPOZORILI 'Ne ostavljajte naočale ljeti na kontrolnoj ploči!'

VATRA PROGUTALA KABINU AUTA, VATROGASCI UPOZORILI 'Ne ostavljajte naočale ljeti na kontrolnoj ploči!'
Pixabay.com/Ilustracija

Vatrogasne ekipe su izdale oštro upozorenje nakon što su sunčane naočale izazvale požar koji je uništio automobil

Dok temperature rastu i ljudi više koriste svoje sunčane naočale, vatrogasne ekipe su izdale oštro upozorenje nakon što su sunčane naočale izazvale požar koji je uništio automobil. Sunčane naočale ostavljene u automobilu u britanskom Nottinghamshireu izazvale požar koji je otopio unutrašnjost vozila. Naočale pojačavaju sunčevu svjetlost, pa nije mudrost shvatiti zašto su otopila kontrolnu ploču automobila i uzrokovale požar djela motornog prostora.

Vatrogasna i spasilačka služba Nottinghamshirea pozvana je na mjesto požara u subotu u 17.05 u Nuthallu i od tada je izdala upozorenje vozačima da ne ostavljaju reflektirajuće predmete u automobilu na suncu. Rekli su: "Sunce je bilo jako, ali budite na oprezu - ovo može izazvati požar. Ranije smo prisustvovali požaru izazvanom sunčanim naočalama ostavljenim na kontrolnoj ploči. Pazite da reflektirajuće predmete držite podalje od izravnog sunčevog svjetla".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šokirani vozači na društvenim su mrežama zahvaljivali službi na upozorenju, ne sluteći da se radi o takvoj opasnosti, prenosi portal jutarnji.hr/autoklub.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video