HALO 192

Tijekom vikenda 13 prometnih nesreća, alkoholni rekorder bio na 1,91

Tri vozača, zatečeni u Završju Podbelskom, Ivancu i Varaždinu, uhićeni su i prevezeni u policijsku postaju.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 13 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 140 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 odbijanje testiranja na droge, 23 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 70 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.91 promila u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 109 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 3 vozača su uhićena i dovedena na nadležni Općinski sud u Varaždinu. Slučajevi su zabilježeni u Završju Podbelskom, Ivancu i Optujskoj ulici u Varaždinu.

U petak, 26. travnja u 21 sat u Završju Podbelskom, policijski su službenici u prometu zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 58-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1,91 promila. Također je utvrđeno da mu je zbog skupljenih 12 negativnih bodova, rješenjem Policijske postaje Ivanec poništena vozačka dozvola. Zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja isti je uhićen i priveden u Policijsku postaju Novi Marof gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje

U subotu, 27. travnja u 4.20 sati u ulici Vladimira Nazora u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.53 promila. Provjerom je također utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i da ima tri pravomoćna rješenja Općinskog suda u Varaždinu. Isti je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ivanec gdje je smješten u posebnu prostoriju do dovođenja na nadležni prekršajni sud.

U nedjelju, 28. travnja oko 9.30 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak. Provjerom je utvrđeno da isti vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te da je višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Također je od njega privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Najnovije