policija izvijestila

Pijani biciklisti prošlog vikenda skrivili čak tri nesreće

Svi su članovi kluba 2+ promila.

Čak tri prometne nesreće izazvali su prošlog vikenda biciklisti pod utjecajem alkohola.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 29. lipnja, oko 14.40 sati u Ulici ludbreških branitelja Vukovara u Vinogradima Ludbreškim ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 46 godina upravljala je biciklom pod utjecajem alkohola od 2,37 promila. Ona je na oštru nizbrdicu biciklom ušla u raskrižje uz skretanje u desno te se nastavila kretati u smjeru Vinogradske ulice. Tom prilikom zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, biciklom je prešla u lijevo van kolnika na meki teren gdje je u fazi kočenja zadnjim kotačem izgubila kontrolu nad biciklom i pala na lijevi bok.

Istog dana oko 22.45 sati u Varaždinskoj ulici u Martijancu ozlijeđen je mladić starosti 23 godine koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,67 promila. On je uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola izgubio nadzor nad upravljačem bicikla te je pao bočno sa bicikla na kolnik.

U nedjelju, 30. lipnja, oko 18.25 sati u Vrtnoj ulici u Gornjem Vratnu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 30 godina upravljao je biciklom pod utjecajem alkohola od 2,32 promila, iz smjera državne ceste D-2 u smjeru Donjeg Vratna. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, zbog upravljanja biciklom na način kojim se umanjuje stabilnost te zbog utjecaja alkohola, izgubio je ravnotežu i pao s biciklom na kolnik.

Svima je pomoć pružena u bolnicama.

Najnovije