istražni zatvor

Mario Korade ponovo pritvoren zbog obiteljskog nasilja i prijetnji

Nalazi se u Remetincu.

Mario Korade, sin generala Ivana Koradea, ponovo je uhićen i pritvoren. Završio je u Remetincu jer mu je određen istražni zatvor, a sumnjiči ga se da je 1. srpnja na jednom parkiralištu na području Krapinsko-zagorske županije fizički nasrnuo na suprugu, piše Večernji list.

Nije mu ovo prvi incident ovakve vrste. U dobi od 19 godina prijetio je supruzi pa je ona pobjegla. I tada je bio uhićen, a 2009. je dobio i 18 dana zatvora jer je pijan divljao po kafiću. Kasnije je osuđivan i zbog iznude 40.000 kuna od čovjeka s kojim se godinama družio. Osim što ga je iznuđivao, prijetio je da će ga ubiti i “iščupati mu grkljan i pobiti obitelj”.

Bio je prijavljen i za sprječavanje dokazivanja jer je istog čovjek kojeg je iznuđivao novac tražio da lažno svjedoči kada je bio osumnjičen da je u šumi, u raspravi oko sječe drva, napao i teško ozlijedio trojicu muškaraca. Za iznudu i sprječavanje dokazivanja je 2016. osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i dva mjeseca zatvora.

Malo nakon što je izdržao tu kaznu ponovo se našao u problemima jer je u studenom 2019. posvađao s vlasnikom kafića u Sesvetama koji ga je izbacio jer je bio pijan. Potom je vlasnika napao i pretukao, a i pucao je iz pištolja, ugrozivši živote šestero ljudi pa pobjegao. Za njim je tada bila organizirana i policijska potjera, a policajci su ga doslovno izvukli iz vozila nakon što su ga sustigli, piše Večernji list.

Preporučeno
Najnovije