nepravomoćna presuda

U lepoglavsku kaznionicu švercali porniće, CD-e i mobitel, izrečene su im kazne

Nema labavo u Kaznionici u Lepoglavi.

Bivši djelatnik Kaznionice u Lepoglavi, dvojica zatvorenika i majka jednog od njih nepravomoćno su osuđeni zbog unošenja zabranjenih pošiljaka u zatvor, piše N1.

Prema USKOK-ovoj optužnici u zatvor su unošeni mobiteli, filmovi i glazbeni CD-i. Među onima koji su dobivali sve te stvari bili su Amir Mafalani, jedan od osuđenih atentatora na Ivu Pukanića, te Armend Musliu, osuđen na 30 godina zatvora zbog otmice i ubojstva sina direktora slovenskoga Petrola, Juraja Bajde.

Kazne zbog zabranjenih pošiljki

Optužnicom je obuhvaćena i majka Amira Mafalanija koja je dostavljala pošiljke u zatvor. U paketima je bilo raznih filmića, čak i onih pornografskog sadržaja, a stizale su i tablete anabolika. Svi oni priznali su krivnju, dok je zaposlenik kaznionice od kraja procesa sve poricao. Bio je optužen i zatvorski stražar, koji je također priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om.

Bivši djelatnik Kaznionice u Lepoglavi je danas nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora, Mafalani je dobio devet mjeseci, a Musliu deset mjeseci zatvora. Mafalanijeva majka neće morati u zatvor na deset mjeseci ako u iduće tri godine ne ponovi neko kazneno djelo, jer je kažnjena uvjetno, piše N1.

Najnovije