Prometna nesreća

Teretnim vozilom pretjecao traktor na uzbrdici, naišao auto iz suprotnog smjera

Dvojici ozlijeđenih pomoć je pružena u varaždinskoj bolnici.

U srijedu, 10. srpnja oko 8 sati, u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac (41) upravljao je  teretnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Nove Vesi Petrijanečke.

Dolaskom na nadvožnjak  započeo je suprotno oznakama na kolniku (puna uzdužna crta), u uzbrdici, pretjecati traktor koji se kretao ispred njegovog vozila te je na nadvožnjaku obavljao radove košnje trave, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je u lijevi bočni dio njegovog vozila, u kočenju, udarilo osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera nepropisnom brzinom od najmanje 95 km/h, na djelu ceste izvan naselja gdje je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60km/h, upravljao 28-godišnjak, a koji za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Od siline udara osobno je vozilo odbačeno udesno te je prednjim desnim dijelom  udarilo u zaštitnu metalnu ogradu nadvožnjaka. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni 28-godišnji vozač i 16-godišnji putnik iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć  pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije