nepravomoćna presuda

Večer krša i loma u jednom varaždinskom kafiću: ‘Ne znaš u koji si grad došao?!’

Jurica i Nenad otpustili su kočnice.

Općinski sud u Varaždinu 20. rujna objavio je prekršajni nalog kojim se 38-godišnji Jurica i 43-godišnji Nenad proglašavaju krivima za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Kako piše u prekršajnom nalogu, sredinom listopada 2022. godine dvojac se u večernjim satima nalazio u jednom varaždinskom kafiću. Jurici je izmjereno 2,32 promila alkohola u krvi, a Nenadu 0,52. Što ih je točno nagnalo na verbalni i fizički sukob, nije poznato, no navodi se da su padale teške riječi poput ‘Jebem ti mater, ne znaš u koji si grad došao?!’ i ‘Jebem ti majku!’. Nakon verbalnog, uslijedio je i fizički obračun. Udaralo se i rukama i nogama, po svim dijelovima tijela, a spasio se nije ni inventar.

Razbijeno je desetak čaša, stolom stajačicom udareno je u zid napravljen od knaufa pa je nastalo udubljenje, vrata su izbačena iz dovratka te je na njima razbijeno staklo.

Obračun nije stao ni na parkiralištu, a borbu je prekinula policija koja je oba aktera odvezla u Policijsku postaju Varaždin. Jurica je tamo zadržan do jutarnjih sati, dok je Nenad pušten na slobodu.

Obojica su kažnjena s po 130 eura kazne, a Jurica je tu i ‘profitirao’. Naime, vrijeme provedeno na triježnjenju uračunato mu je u kaznu, tarifa 79,64 euro po danu, a kako je on u pritvoru bio od 22 sata pa do 8 ujutro, to se tretira kao dva dana. Tako Jurica mora platiti svega 50,36 eura.

Također, oba borca moraju platiti i po 20 eura troškova sudskog postupka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije