PRESUDA

Bivši gradski vijećnik prijetio gradonačelniku i direktorici Lukoma, kažnjen radom za javno dobro

Horvat se branio tumačenjem da je zapravo riječ o njegovu političkom progonu.

Općinski sud u Varaždinu objavio je nepravomoćnu presudu kojom se bivši ludbreški nezavisni gradski vijećnik Goran Horvat proglašava krivim zbog prijetnji ludbreškom gradonačelniku Dubravku Biliću i direktorici komunalnog poduzeća Lukom Spomenki Škafec.

Kako se navodi u presudi, prijetnje su izrečene 2019. i 2020. godine.

Objava na Facebooku

Gradonačelniku Biliću prijetio je 2019. godine putem društvene mreže Facebook gdje mu je napisao: ‘Govnaru uništili ste mi godišnji radite nad menom mobing, kradeš zajedno s tim smradovima kako te nije sram sto dozvoljavas za jebenu ruku, đubre kretensko. Kad me vidiš bolje ti je da bježiš. Vidjet ćeš da se ne zajebavam’.

Uručen mu otkaz

Drugi slučaj prijetnje dogodio se 2020. u prostorijama Lukoma, gdje mu je uručen izvanredni otkaz, na što je prvo verbalno napao direktoricu riječima ‘pička ti materina kak te nije sram, kaj si ti za ženu, đubre pokvareno, tek buš sad vidla kaj bum ti napravil i kaj ti se bu dogodilo’, da bi nakon toga pokušao i fizički nasrnuti na nju, ali su ga u tome spriječili zaposlenici.

Rekao je da objava nije njegova

Horvat se na sudu branio da nije on objavio tekst prijetnje Biliću, već je to učinio netko drugi, a nakon što je tekst skeniran, obrisan je kako bi se prikrilo tragove i optužilo njega. Dodao je kako je ovdje zapravo riječ o političkom progonu usmjerenom na njega s ciljem da ga se okrivi za nešto što nije učinio i da mu se da otkaz. Također je zanijekao da je direktorici Lukoma prijetio verbalno ili fizički.

Takvo rezoniranje sud nije prihvatio te je nakon razmatranja svih dokaza i svjedočenja zaključio da je Horvat kriv u oba slučaja prijetnji.

Mora odraditi 656 sati

Za počinjena kaznena djela protiv osobne slobode, Horvat je kažnjen kaznom zatvora u trajanju 11 mjeseci, no ona mu se mijenja radom za javnom dobro, pri čemu se jedan dan zatvora mijenja za dva sata rada. Kako mu se u zatvorsku kaznu uračunavaju dva dana provedena u pritvoru, dobiva 656 sati rada za javno dobro. Naravno, ako se okrivljenik ogluši na nalog suda, tad će morati izvršiti zatvorsku kaznu. Troškove sudskog postupka ne mora platiti.

Presuda je nepravomoćna, na nju je moguće žaliti se.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije