STRADAO PRELAZEĆI CESTU

Tuga u Svibovcu Podravskom: Nenad je stradao večer uoči svog rođendana

'Sigurna sam da nećete ni od koga čuti lošu riječ o njemu', kaže supruga stradalog Nenada.

Obitelj i prijatelji tuguju za Nenadom Flinčecom (48) iz Svibovca Podravskog, koji je izgubio život u prometnoj nesreći koja se dogodila prošlog petka u Sračincu. U 22 sata i 55 minuta na njega je naletio automobil kojim je upravljala J.K. (34).

Vozačica se nije zaustavila i nije pomogla unesrećenom, udaljila se s mjesta nesreće. A živi svega nekoliko stotina metara dalje. Mještani su pozvali Hitnu pomoć, no Nenad je podlegao ozljedama, preminuo je u nedjelju u varaždinskoj bolnici.

Donirala njegove organe

Supruga stradalog Nenada, Smiljana Flinčec (40), donirala je njegove organe, pišu 24 sata.

“Naravno, pristala sam, kako ne bih. Kad ga već nema, da barem spasi nekome život. Jedino srce nisu mogli iskoristiti”, rekla je neutješna supruga. Nenad i ona u braku su bili 15 godina. Kaže da je bio radišan i dobar čovjek.

“Sigurna sam da nećete ni od koga čuti lošu riječ o njemu. Kažu da Bog uvijek uzima dobre”, rekla je supruga za 24 sata.

Sat i pet minuta prije rođendana

Nenad Flinčec stradao je večer uoči svog 49. rođendana. Svega jedan sat i pet minuta prije. Te je večeri prelazio kolnik na mjestu gdje nije bio pješački prijelaz. U tom trenutku naletjelo je vozilo koje se kretalo iz smjera Varaždina prema Majerju.

Policija je izvijestila da je J.K. vozilom upravljala bez važeće vozačke dozvole. Ona joj je oduzeta zbog učestalih prometnih prekršaja, do 15. svibnja 2026. godine.

Također su 24 sata doznala da je u krvi imala 0,22 promila alkohola. Tereti ju se za kazneno djelo nepružanja pomoći. Istražni zatvor određen joj je u njezinoj kući, a nadzor se provodi elektronički, putem takozvane nanogice.

Najnovije