bivša ministrica

Blaženka Divjak dobila još jedan spor protiv bivšeg i sadašnjeg rektora Sveučilišta u Zagrebu

Tužena je za klevetu.

Rektori Sveučilišta u Zagrebu, bivši Damir Boras i sadašnji Stjepan Lakušić, ponovno su izgubili sudski spor protiv bivše ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, koju su tužili za klevetu.

“Neće omastiti brk na moj račun, iako će vjerojatno nastaviti razbacivati javni novac na bespotrebne parnice i pokušaje ušutkavanja nepodobnih,” napisala je na svom Facebook profilu Divjak nakon presude.

Građanski sud u Zagrebu odlučio je u njezinu korist, čime je odbijen zahtjev rektora za naknadu “duševnih boli” zbog iznesenih informacija o zapošljavanju na Sveučilištu.

Tužba je pokrenuta jer je Divjak javno govorila o nepravilnostima u zapošljavanju na Sveučilištu. Sud je utvrdio da su njezine izjave bile utemeljene na činjenicama i pouzdanim informacijama.

“Sutkinja je u obrazloženju naglasila kako su moje izjave bile motivirane interesom javnosti i željom da se ukaže na nepravilnosti,” kazala je.

Unatoč tome što se rektori mogu žaliti na ovu presudu, kao i na prethodnu presudu Kaznenog suda koja je također bila u njezinu korist, Divjak smatra da su pokušaji pravnog ušutkavanja nepotrebni.

“Lako se njima žaliti kad sami ne plaćaju svoje račune, a sve troškove podmiruje Sveučilište, što dodatno frustrira,” dodala je.

Na kraju, Divjak je zahvalila svojim svjedokinjama koje su hrabro svjedočile i pomogle joj tijekom procesa.

“Njihova profesionalnost i hrabrost su bili ključni, unatoč agresivnim ispitivanjima s kojima su se suočili,” istaknula je.

Preporučeno
Najnovije