Vijesti / Crna kronika

OPTUŽNICA Šverceri ljudima krenuli put Međimurja, no 'pali' već u Varaždinu

OPTUŽNICA Šverceri ljudima krenuli put Međimurja, no 'pali' već u Varaždinu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. veljače podiglo optužnicu protiv dvojice državljana Republike Srbije (1988. i 1994.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

- Okrivljenike se tereti da su od 2. do 4. veljače 2018., po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Afganistana, za obećanu novčanu nagradu prevozili u svojim vozilima kroz Republiku Hrvatsku sedmero državljana Afganistana i četvero državljana Pakistana sa statusom tražitelja azila u Republici Hrvatskoj radi protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju - stoji u priopćenju DORH-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navedene su osobe preuzeli kod Osijeka i trebali su ih dovesti u neposrednu blizinu državne granice radi ilegalnog prelaska u Republiku Sloveniju kod mjesta Banfi u Međimurskoj županiji, ali su u ih policijski službenici zaustavili u Varaždinu i tako spriječili u daljnjem prijevozu.

Vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci