Vijesti / Crna kronika

UBILI JOŽEFA Elvisu Ademiju 23, a Ivanu Časeku 17 godina zatvora

UBILI JOŽEFA Elvisu Ademiju 23, a Ivanu Časeku 17 godina zatvora

Na Županijskom sudu u Varaždinu 21. rujna donijeta je nepravomoćna presuda protiv Elvisa Ademija i Ivana Časeka koji su proglašeni krivim za ubojstvo Jožefa Matulina u Donjoj Dubravi.

Sud ih je optužio da su krivi za kazneno djelo protiv života i tijela – teškim ubojstvom i to iz koristoljublja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Elvisu Ademiju određena je kazna zatvora od 23 godine, a Ivanu Časeku 17 godina.

- Krivi su što su u noći 17/18. siječnja 2016., u Donjoj Dubravi, Zagrebačka br. 21, zajedno i prema prethodnom dogovoru, u nakani da se domognu novca Jožefa Matulina, najprije podesnim predmetom polomili bravu na ulaznim vratima njegove kuće te ušli u unutrašnjost, gdje su pretražili hodnik i kuhinju, ali nisu pronašli novac, a potom krenuli u spavaću sobu, gdje su imenovanoga zatekli na krevetu kako spava te ga prema ranije dogovorenom planu pokušali vezati sredstvima koja su donijeli sa sobom, i to opt. Elvis Ademi ruke, a opt. Ivan Časek noge, ali se isti probudio i počeo opirati vezivanju, nakon čega je opt.

Elvis Ademi sjeo na njega, držeći ga i nastojeći mu vezati ruke, ali se imenovani i dalje branio izmičući se tijelom i pokušavajući se osloboditi, na što su, a pristajući da zbog ostvarenja svog cilja da se domognu novca Jožefa Matulina usmrte, opt. Elvis Ademi svojom butinom pritisnuo gornji dio tijela Jožefa Matulina, a potom mu preko lica stavio jastuk pritišćući ga tako da ne može disati, dok mu je opt.

Ivan Časek kroz to vrijeme držao noge, a kada je Jožef Matulin prestao pružati otpor, opt. Elvis Ademi mu je PVC vezicom, električnim žicama punjača mobitela i slušalice telefona te s dva kožna remena vezao ruke, a opt. Ivan Časek skupio njegove noge i čvrsto ih nekoliko puta omotao PVC trakom koju je u nastavku omotao i preko njegovih ruku koje je prethodno vezao opt.

Elvis Ademi, a potom i preko očiju i oko glave, oko koje je vezao i pamučni povez, nakon čega su pretražili ormare i ladice u sobi te odjeću na tijelu imenovanoga tražeći novac, kojega je opt. Elvis Ademi pronašao u prednjem džepu majice u predjelu prsiju Jožefa Matulina, u iznosu od 500,00 eura i 200,00 kuna te ga uzeo i kasnije podijelio s opt. Ivanom Časekom, kojemu je predao iznos od 250 eura i 200,00 kuna, a za sebe zadržao preostalih 250,00 eura, dok je uslijed njihovih radnji Jožef Matulin preminuo od gušenja - stoji u presudi Županijskog suda u Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci