Vijesti / Crna kronika

U TIJEKU JE SUĐENJE

Dovodio svoje unuke na župni vjeronauk u jednu 'vikendicu' pa dok ih je čekao bludničio nad djevojčicama u dobi od 7 i 8 godina!

Dovodio svoje unuke na župni vjeronauk u jednu 'vikendicu' pa dok ih je čekao bludničio nad djevojčicama u dobi od 7 i 8 godina!
Ilustracija

Sudi mu se za kazneno djelo za koje je, bude li proglašen krivim, predviđena zatvorska kazna u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

Pred sudskim vijećem za mladež Općinskog suda u Varaždinu u tijeku je suđenje muškarcu (65) sa šireg ludbreškog područja kojeg se sumnjiči da je bludničio nad tri djevojčice starosti 7 i 8 godina.

Kako doznajemo, sumnja se da je nad djevojčicama bludničio mjesecima i to na način da ih je poticao da mu sjednu u krilo te ih je zatim dirao po tijelu i intimnim dijelovima tijela. Sve to događalo se u okolici prostorija u kojima su djevojčice pohađale župni vjeronauk.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Optužnica protiv spomenutog muškarca je podignuta u lipnju, a njome ga se tereti da je od rujna prošle do travnja ove godine u jednom mjestu na širem ludbreškom području počinio bludnje radnje nad tri djevojčice. 

Kako doznajemo, jedna se djevojčica tijekom travnja svojoj majci povjerila da ju je muškarac iz istog mjesta, inače djed dvoje djece s kojima djevojčica pohađa župni vjeronauk, na prostoru jedne vikend kuće koju je nadležna župa unajmila za potrebe provođenje nastave vjeronauka, u više navrata tijekom više mjeseci dirao po tijelu i intimnim dijelovima tijela zbog čega je osjetila nelagodu. Djevojčica je majci ispričala također i da se spomenuti slično ponašao i prema još dvije njezine prijateljice s kojima pohađa nastavu vjeronauka. Njezina majka o tome je obavijestila roditelje druge dvije djevojčice te su na kraju o svemu obavijestili policiju. 

Istragom je utvrđena osnovana sumnja da je spomenuti u više navrata u razdoblju od rujna 2017. godine do kraja travnja 2018. godine, u vikend kući koju je župa unajmila za provođenje nastave vjeronauka, a kamo je dovozio svoje unuke na nastavu vjeronauka, u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, nakon što su mu na njegovo traženje sjele u krilo ili na koljena, dirao tri djevojčice po tijelu i intimnim dijelovima tijela. 

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni početkom školske godine povremeno dovozio svoje unuke na nastavku vjeronauka no da je s vremenom počeo dolaziti sve češće te je na kraju dolazio redovito, jednom tjedno, a svjedoci su istražiteljima ispričali da su primijetili da se spomenuti povremeno izdvajao iz skupine sa tri djevojčice, a jedan svjedok ispričao je i da je u jednom navratu vidio da jedna djevojčica sjedi u krilu okrivljenog. 

Okrivljeni je inače u lipnju uhićen te mu je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koje mu se stavlja na teret no sredinom listopada pušten je iz pritvora. Sud mu je ipak odredio mjere opreza te mu na taj način zabranio posjećivanje određenih mjesta i područja, približavanje određenim osobama te uspostavljanje i održavanje veza s određenim osobama. 

Sudi mu se za kazneno djelo bludničenja nad djetetom mlađim od 15 godina za što je, bude li proglašen krivim, predviđena zatvorska kazna u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!