Vijesti / Crna kronika

incident u tehničkoj školi

PROFESOR NAPAO UČENIKE Ravnatelj: 'Bio je isprovociran, gađali su ga kredom!'

PROFESOR NAPAO UČENIKE Ravnatelj: 'Bio je isprovociran, gađali su ga kredom!'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kako nam je rekao ravnatelj Dražen Blažeka, iako to ne opravdava profesora, učenici su ga unazad nekoliko tjedana gađali komadićima krede dok je bio okrenut prema ploči

U Tehničkoj srednjoj školi u Čakovcu u utorak poslijepodne dogodio se incident u kojem su sudjelovali jedan nastavnik i dvoje učenika drugog razreda u dobi od 16 godina. Nastavnik je tijekom nastave fizički nasrnuo na dvojicu učenika koji pritom nisu ozlijeđeni te su i oni i njihovi roditelji odbili liječničku pomoć. 

Kako su nam ispričali njihovi školski kolege, dvojica su učenika u utorak oko 17 sati poslijepodne za vrijeme nastave glasno razgovarali i smijali se te ih je profesor odlučio izbaciti sa sata zbog ometanja nastave. 

- Profesor je 'poludio' i jednog učenika prvo gurnuo prema vratima i zatim ga uhvatio za vrat i udario ga rukom po glavi, a zatim ga je, dok je ovaj pokušao pobjeći, udario i nogom. Drugog učenika odveo je u svoj kabinet i mogli smo čuti da viče na njega i vrijeđa ga, a kasnije smo doznali i da ga je udario. Odmah smo zvali policiju, a brzo su došli i ravnatelj i školska psihologinja - ispričali su nam školski kolege dvojice učenika.

Vezana vijest:

Franjo Dragičević nasrnuo na učenike VIDEO O incidentu u školi progovorio i profesor Franjo Dragičević: 'Nisam mlatio učenike, gurnuo sam ih'

U PU međimurskoj potvrdili su nam da su u utorak poslijepodne dobili anonimnu dojavu da je došlo do fizičkog nasilja u Tehničkoj školi u Čakovcu naglasivši da provjeravaju navode iz te anonimne prijave. Istaknuli su također i da su o svemu obavijestili i ravnatelja škole. Ravnatelj škole Dražen Blažeka rekao nam je pak da još uvijek utvrđuju što se točno dogodilo naglasivši ipak da se incident nedvojbeno dogodio. 

- Osobno sam odmah došao u školu te razgovarao s profesorom i jednim od napadnutih učenika. Nisam ni znao da je u cijelu priču bio uključen i drugi učenik dok me o tome nisu obavijestili mediji. Ponudio sam učeniku koji je napadnut da ga odvezem na hitnu, no i on i njegovi roditelji to su odbili. Fizičkih posljedica dakle nije bilo. Trenutno provodimo protokol o postupanju u slučaju nasilja, uključili smo sve nadležne službe i institucije koje smo trebali uključiti i vjerujem da se ovakve stvari u našoj školi više neće događati - rekao nam je ravnatelj Blažeka.

Dodao je i da je razgovarao i sa profesorom i sa jednim napadnutim učenikom i njegovim roditeljima kako bi pokušali utvrditi kako je došlo do incidenta. 

- Nije da ga pokušavam obraniti, ali prema mojim saznanjima nastavnik je bio isprovociran. Ispričao mi je da ga su ga učenici unazad nekoliko tjedana gađali komadićima krede dok je bio okrenut prema ploči i da ih je više puta upozorio da to ne čine. Riječ je o starijem čovjeku koji je pred mirovinom i rekao mi je da takvo ponašanje učenika jednostavno više nije mogao trpjeti. U ovom konkretnom slučaju se okrenuo i dohvatio učenika za kojeg je mislio da ga je gađao kredom. To ga ne opravdava i njegova reakcija je sigurno bila neprihvatljiva, ali treba uzeti u obzir i to da je bio isprovociran i to na doista neprimjeren način. Riječ je inače o nastavniku koji predaje stručni predmet i učenici ga smatraju strogim budući da inzistira na točnosti i preciznosti, ali do sada protiv njega nikada nije bilo službenih prijava zbog nasilja ili bilo čega sličnog - naglasio je ravnatelj Blažeka. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video