Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNO

ZEMBER VS. BOLNICA Nakon što je smijenjena, ravnateljica tužila varaždinsku Opću bolnicu. Sud danas odbacio tužbu

ZEMBER VS. BOLNICA Nakon što je smijenjena, ravnateljica tužila varaždinsku Opću bolnicu. Sud danas odbacio tužbu
Varaždinski.hr

Sanja Zember smijenjena je s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin u siječnju 2017., a u travnju te godine pokrenula je parnični postupak na Općinskom sudu u Varaždinu.

Na Općinskom sudu u Varaždinu danas je izrečena nepravomoćna presuda kojom je tužba bivše ravnateljice Opće bolnice Varaždin, Sanje Zember, odbijena.

Podsjetimo, dr. Zember smijenjena je s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin u siječnju 2017., a u travnju te godine pokrenula je parnični postupak na Općinskom sudu u Varaždinu, putem kojeg je tražila poništenje odluke o svojoj smjeni te povratak na istu funkciju.

Kao glavne razloge smjene, Upravno vijeće je 2017. godine navelo sklapanje aneksa ugovora sa specijalistima i specijalizantima, a pritom su istaknuli 'kako je svjesno odbijala raditi po naputcima Upravnog vijeća'.

Tužba Sanje Zember temeljila se na neosnovanosti razloga za otkaz, a neki od razloga bili su sklapanje aneksa, davanje intervjua jednom mediju, neizmjene Statuta.

- Neka obrazloženja odluke o razrješenju su paušalnog karaktera, ali ne i one koje se odnose na zaključivanje ankesa ugovora sa specijalizantima i ponašanje tužiteljice u odnosu na Stručno vijeće. Naime, svojim je ponašanjem i naznakama najave razrješenja pojedinih voditelja dovela u situaciju da se oni sami počnu 'ružno gledati', što je sve, u konačnici, moglo utjecati na redovno obavljanje djelatnosti. Više su se bavili kadroviranjem nego da se obrati pažnja na njihovu djelatnost - kazala je sutkinja Lidija Krašek prilikom obrazloženja presude.

- Što se tiče ankesa, tužiteljica pogrešno smatra da za vrijednost aneksa ispod 100 tisuća kuna nije trebala suglasnost. Naprotiv, trebala se uzeti u obzir vrijednost razlike osnovnog ugovora i samog aneksa, koja je u pojedinom ugovoru bila preko 300 tisuća kuna. Znači, tužiteljica je za potpisivanje aneksa trebala imati izričitu suglasnost Vijeća i osnivača. Izravno se oglušila o zaključak da će Nacrt ugovora, prije potpisivanja, dostaviti Upravnom vijeću - iznijela je nadalje Krašek.

Damir Habijan, odvjetnik Sanje Zember, rekao je nakon izricanja presude da ne može mnogo komentirati budući da nije detaljno proučio presudu, koja sadrži 22 stranice.

- Sigurno je da ćemo uložiti žalbu na presudu, a predmet potom ide na Županijski sud - kazao je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video