Vijesti / Crna kronika

PRESUDA ZA UBOJSTVO

NUŠA BUNIĆ OSUĐENA NA 12 GODINA Branila se time da se Nikola Turek sam nabio na nož

NUŠA BUNIĆ OSUĐENA NA 12 GODINA Branila se time da se Nikola Turek sam nabio na nož
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Time je završen prvostupanjski dio ovog kaznenog postupka, koji je započeo uhićenjem Nuše Bunić u lipnju 2017. godine...

Nuša Bunić (23) osuđena je na 12 godina zatvora za ubojstvo svog bivšeg dečka Nikole Tureka (30).

U to se vrijeme ubraja boravak u pritvoru u kojem je od 15. lipnja 2017. godine. Zakonski propisana kazna zatvora za ovu vrstu kaznenog djela je od 5 do 20 godina zatvora.

Vezana vijest:

Nuša Bunić, ubojstvo Nikole Tureka, suđenje,roditelji Bunić REAKCIJA NA PRESUDU NUŠINI RODITELJI KRIVE MEDIJE 'Šljivančanin je dobio 5 godina za cijelu Ovčaru, sram vas bilo!'

U istražnom zatvoru ostat će sve do pravomoćnosti presude, maksimalno dvije godine unutar koje i pravomoćna presuda mora biti donesena.

To je nepravomoćna presuda Županijskog suda u Varaždinu, koju je danas poslije 13 sati objavila sutkinja Ljiljana Kolenko.

Time je završen prvostupanjski dio ovog kaznenog postupka, koji je započeo uhićenjem Nuše Bunić u lipnju 2017., dok suđenje, koje je bilo zatvoreno za javnost, trajalo od veljače 2018. godine.

Svoju obranu Nuša Bunić dala je samo u pisanom obliku te je time onemogućila sudu da joj postavi pitanja, navela je sutkinja. Njezinu obranu sud je ocijenio neživotnom, nelogičnom i neistinitom te stoga neprihvatljivom.

8480e5115cf1a41b058649de767906a2.jpg?v=2

Vezana vijest:

Nuša Bunić, ubojstvo Nikole Tureka, suđenje, Marina Bunić REAKCIJA NA PRESUDU VIDEO Roditelji Nuše Bunić nakon presude napravili dramu pred sudom!

Sutkinja je istaknula da je u svome iskazu Nuša bila kontradiktorna. Prvo je navela da je bila napadnuta, potom da je to bio pokušaj silovanja, a onda da je bila silovana.

Nuša se branila time da se pri hrvanju s njom Turek sam nabio na nož, kad je nasrnuo na nju, no iz rane je vidljvo da je zadana zamahom nožem. Obrana nije uspjela dokazati da ju je Turek napao.

Prema psihovještačenju, Nuši je dijagnosticiran granični poremećaj osobnosti. Vještak je rekao da na pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana.

Vezana vijest:

Nuša Bunić, ubojstvo Nikole Tureka, suđenje, Zdravko Turek NAKON PRESUDE NUŠI BUNIĆ OTAC UBIJENOG TUREKA 'Nemojte me pitati jesam li zadovoljan presudom, ništa mi ne može sina vratiti'

Tijekom postupka, osim niza dokaza koji su iznijeti, obavljeno je i psihijatrijsko vještačenje te rekonstrukcija događanja na licu mjesta.

Podsjetimo, optužnicom, koja je ovom presudom prihvaćena, Nušu Bunić teretilo se da je 15. lipnja 2017. oko 3 sata u noći na livadi na predjelu zvanom Beli kipi uz rijeku Dravu na području Varaždina, sa ciljem da ga usmrti, svog bivšeg dečka Nikolu Tureka ubola nožem dužine oštrice 9,5 centimetara u predjelu vrata te mu prerezala karotidnu arteriju. 

Ona je zatim pobjegla s mjesta događaja dok je Turek, iako teško ranjen, svojim automobilom pokušao doći do bolnice.

Međutim, zbog obilnog krvarenja pao je u šok te zadobio moždani udar.

U Kumičićevoj ulici u Varaždinu onesvještenog ga je pronašao prolaznik. Prevezen je u bolnicu no njegove su ozljede bile preteške te je dva dana kasnije preminuo.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video