Vijesti / Crna kronika

TARADI OSLOBOĐEN

NIJE KRIV Marko Taradi oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva Nikoline Babić

NIJE KRIV Marko Taradi oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva Nikoline Babić
Marko Lukunić/Pixsell; Marko Jurinec/Pixsell

Istaknuto je kako se sa velikom sigurnošću može reći da je iza pokušaja ubojstva i prijetnji koje je obitelj Babić primala bio Miljenko Crnčec.

Sudbeno vijeće Županijskog suda u Varaždinu odbacilo je optužnicu protiv Marka Taradija (34) za pokušaj ubojstva poduzetnice i predsjednice Hrvatskog teniskog saveza Nikoline Babić i dovođenja u opasnost njeiznog maloljetnog sina. Optužnica je Taradija teretila da je ta kaznena djela počino na zahtjev međimurskog gospodarstvenika Miljenka Crnčeca.

Sutkinja Božica Mišak tu je presudu danas javno objavila te je istaknula kako su, nakon što je Vrhovni sud vratio osuđujuću presudu na Županijski sud, ponovo provedeni dokazni postupci te ispitani svjedoci, no nije bilo nekih novih značajnih otkrića.

No unatoč tome što u dokaznom smislu nije bilo promjena, Sudsko je vijeće donijelo oslobađajuću presudu te su odbačene sve četiri točke optužnice. Prva nepravomoćna presuda donijeta je 2016. godine te je Marko Taradi proglašen krivim i kažnjen s pet godina i dva mjeseca zatvora.

Na izricanje presuda Marko Taradi nije došao, već je prisutan bio njegov odvjetnik Mario Sokač.

Sudbeno vijeće istaknulo je kako je dokazano da je na Nikolinu Babić u svibnju 2008. godine u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu uistinu pucano u dva navrata, a jedan metak probio je staklo automobila, u kojem je uz nju bio i njezin maloljetni sin, te prošao kroz rukav trenirke Nikoline Babić. Drugi metak zabio se u blatobran automobila.

No Sudsko vijeće istaknulo je kako nije moguće uspostaviti jasnu i nedvojbenu vezu između Marka Taradija i pokušaja ubojstva Nikoline Babić i radnje na štetu njezina sina.

Također je istaknuto kako se sa velikom sigurnošću može reći da je iza pokušaja ubojstva i prijetnji koje je obitelj Babić primala bio Miljenko Crnčec. On je počinio samoubojstvo u lipnju 2014. godine nedaleko od kuće Nikoline Babić te je ostavio poruku: 'Ostavio sam smeće da živi da nemate problema u životu. Pusa.'

Direktna veza s pištoljem koji je korišten u pokušaju ubojstva i Miljenka Crnčeca nije uspostavljena, no, istaknula je sutkinja, nije čudno da to oružje nije registrirano na Crnčeca, kao što nije ni bilo oružje kojim je počinio samoubojstvo.

Sutkinja je istaknula kako se stranke u sporu mogu žaliti na ovu odluku.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!