Vijesti / Crna kronika

NESREĆA KRAJ SVETE HELENE

KAŽNJENA U REKORDNOM ROKU Liječnica iz Čakovca se žalila na prvostupanjsku presudu

KAŽNJENA U REKORDNOM ROKU Liječnica iz Čakovca se žalila na prvostupanjsku presudu
Davor Puklavec/PIXSELL

Doktorica obiteljske medicine iz Čakovca trebala je policiji reći da njezinu pacijentu uzme vozačku dozvolu.

Liječnica iz Čakovca, čiji se identitet ne otkriva kažnjena je s 5000 kuna jer policiji nije prijavila da njezin pacijent O.M (35), iz istog grada, više ne smije imati vozačku dozvolu, pišu 24 sata.

On se pod utjecajem droge i lijekova 11. srpnja zabio u tročlanu obitelj iz Mađarske, koja je krajem srpnja izašla iz bolnice i vratila se kući na oporavak. Da je kažnjena liječnica, jučer je otkrila Koordinacija hrvatske obiteljske medicine, u kojoj su zgroženi time da je sustav dosad kaznio samo liječnicu, i to tako brzo.

Vezana vijest:

Nesreća LIJEČNICA ISTRAUMATIZIRANA NESREĆA NA NAPLATNIM KUĆICAMA Liječnica vozača iz Čakovca sve htjela predati policiji, oni banuli u ordinaciju

Liječnica iz Čakovca koja je u rekordnom roku kažnjena jer nije prijavila promjenu zdravstvenog stanja pacijenta koji je skrivio tešku prometnu nesreću ne želi da joj se otkrije identitet, kaže predsjednica KoHOM-a Vikica Krolo. 

- Pristala je da progovorimo o njenom slučaju, ali sama o tome javno ne želi govoriti. Dobila je, zasad, nepravomoćnu presudu na koju se žalila, što znači da je sama angažirala i odvjetnika. To će isto za nju biti trošak. Komora će, međutim, stati iza nje na svaki mogući način, pa tako joj i pomoći oko pokrivanja troškova, i plaćanja same kazne, kaže Krolo. Liječnici su preko svoje komore osigurani za ovakve slučajeve, dodaje. 

U Zakonu u sigurnosti prometa motornim vozilima, dodaju iz KoHOM-a, uopće nije jasno navedeno koje su to bolesti i stanja koja je potrebno prijaviti MUP-u radi upućivanja vozača na izvanredan liječnički pregled, a za koje se odgovornost prebacuje na liječnika obiteljske medicine.

Oni nisu ni vještaci ni specijalisti medicine rada, koji bi to mogli detektirati, navode.

Teoretski bilo koja promjena zdravstvenog stanja, pa i alergija, bolovi u kralježnici i zglobovima, dijabetes, uzimanje različitih lijekova - može biti shvaćena kao uzrok moguće prometne nesreće, a obiteljski liječnik može postati predmetom istrage, rekli su za 24 sata.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6007

Reci što misliš!