Vijesti / Crna kronika

ODGOĐENO DO 20. PROSINCA

PTIČEK I DALJE NA SLOBODI Deset mjeseci nakon pravomoćne presude nekadašnji direktor Parkova još nije u zatvoru. Evo zašto

PTIČEK I DALJE NA SLOBODI Deset mjeseci nakon pravomoćne presude nekadašnji direktor Parkova još nije u zatvoru. Evo zašto
PIXSELL

Postoje određene situacije u kojima se izdržavanje zatvorske kazne može odgoditi. Ovo je jedna od takvih.

Nekadašnji direktor Parkova Miljenko Ptiček u prosincu 2018. godine odlukom Vrhovnog suda osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine. U to mu se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u trajanju od oko nepuna četiri mjeseca, od 23. prosinca 2010. do 14. travnja 2011.

Vezana vijest:

Miljenko Ptiček VRHOVNI SUD PRAVOMOĆNO Ptiček ide u zatvor na dvije godine, a i ponovno će mu se suditi za ono za što je bio oslobođen!

Kaznena djela za koja je Ptiček pravomoćno proglašen krivim su kazneno djelo protiv gospodarstva zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava, poticanjem na krivotvorenje službene isprave.

Od tada je prošlo gotovo deset mjeseci, no Ptiček još uvijek nije krenuo na izvršavanje zatvorske kazne.

Ugradnja umjetnog kuka

Kako doznajemo, on je podnio molbu za odgodom zbog zdravstvenih razloga. Naime, Ptiček bi 29. listopada trebao na operaciju odnosno na ugradnju umjetnog kuka.

Dostavio je svu potrebnu dokumentaciju te je njegova molba 22. kolovoza prihvaćena. Naime, praksa je, kako nam je rečeno, da osoba koja mora na izvršavanje zatvorske kazne ima pravo na odgodu ako se njegovi zdravstveni problemi ne mogu riješiti unutar zatvorskog sustava.

Odgoda traje do 20. prosinca. Tada bi, naime, trebao završiti postooperativni oporavak. Tada će se odlučivati u kojem će zatvoru Ptiček krenuti na izvršavanje kazne.

Još jedno suđenje

Vezana vijest:

Miljenko Ptiček PARKOVI Ptiček sada mora vratiti 93.000 kuna, no čeka ga novo suđenje 'teško' još 840.000 kuna!

Podsjetimo, osim odlaska u zatvor, pred Ptičekom je još jedno suđenje, ovoga puta za neka od kaznenih djela za koja je bio oslobođen u prvostupanjskom postupku.

Najveće kazneno djelo u novom suđenju vezano je uz nagradu koju si je kao direktor Parkova isplatio nakon što je tvrtka prodala zemljište Mercatoru. Vrhovni sud tumači da Ptiček nije imao pravo na taj novac. 

To bi suđenje, kako doznajemo, trebalo početi u listopadu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6007

Reci što misliš!