Vijesti / Crna kronika

JOŠ NEMA OPTUŽNICE

ČEDOMORSTVO U DUBRAVCU U tijeku je vještačenje, o njemu će ovisiti odluka o kaznenoj odgovornosti majke

ČEDOMORSTVO U DUBRAVCU U tijeku je vještačenje, o njemu će ovisiti odluka o kaznenoj odgovornosti majke
Varaždinski.hr, PIXSELL

Svi svjedoci su ispitani, ostalo je još samo pričekati vještački nalaz prije nego Općinsko državno odvjetništvo donese odluku o ovome slučaju.

Općinsko državno odvjetništvo još uvijek provodi istragu u vezi slučaja čedomorstva u Dubravcu, mjestu kraj Klenovnika, koji je potresao taj kraj u veljači ove godine.

- U predmetu čedomorstva u Dubravcu Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu naložilo je provođenje vještačenja zbog utvrđivanja činjenica nužnih za odluku o kaznenoj odgovornosti. Vještačenje je u tijeku, a odluka u ovom predmetu bit će donesena nakon završetka vještačenja i primitka nalaza i mišljenja vještaka - informacija je koju smo dobili iz Državnog odvjetništva.

Podsjetimo, policija je u veljači ove godine podigla kaznenu prijave protiv 28-godišnje majke. Nju se sumnjiči, prema kaznenom zakonu, za kazneno djelo Usmrćenja.

Za slučaj je policiji dojavljeno iz Opće bolnice Varaždin. Policija je tada pretražila kuću i u njoj pronašla mrtvo novorođenče. Obdukcija je pokazala da je dijete rođeno živo.

Vezana vijest:

Dubravec, mrtvorođenče OSUMNJIČENA ZA USMRĆENJE DJETETA SLUČAJ IZ DUBRAVCA Majka puštena iz pritvora. A glasine da dijete nije ni rođeno živo pokazale su se netočnima

Okrivljenica je tada privedena u istražni zatvor, no puštena je u svibnju. Naime, kako je tada izvijestilo Državno odvjetništvo, ispitani su svi svjedoci te više nisu postojali uvjeti za njezino daljnje zadržavanje u istražnom zatvoru.

Kazneni zakon poznaje nekoliko vrsta Usmrćenja. U ovome slučaju radilo bi se o tome, kako navodi Zakon, da 'majka koja usmrti svoje dijete pod utjecajem opterećenja zbog trudnoće ili poroda kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video