Vijesti / Crna kronika

OGLASIO SE NA STRANICAMA

USKOK POTVRDIO Policajac iz Međimurja osumnjičen za prodaju informacija i podjelu plijena s lopovima

USKOK POTVRDIO Policajac iz Međimurja osumnjičen za prodaju informacija i podjelu plijena s lopovima
Međimurska županija

Nakon što smo u ponedjeljak prenijeli vijest o prošlotjednoj suspenziji policijskog službenika Policijske uprave Međimurske, USKOK se danas oglasio na svojim stranicama

Danas je na stranicama Državnog odvjetništva - Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta potvrđena osnovana sumnja da je policajac (32) iz Međimurja bio dio zločinačkog udruženja zlorabeći položaj i ovlasti što je rezultiralo počinjenjem teške krađe.

- USKOK je, nakon što je 26. lipnja 2019. godine donio rješenje o provođenju istrage protiv šestero hrvatskih državljana (1982., 1965., 1979., 1974., 1970. i 1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe u sastavu zločinačkog udruženja, donio rješenje o proširenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana (1982., 1965., 1979. i 1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teške krađe i zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je VII. okr., od kraja rujna do 9. listopada 2018. godine, u Čakovcu, kao policijski službenik Policijske uprave međimurske, Policijske postaje Čakovec, nakon što je prilikom kriminalističkog istraživanja povodom teške krađe počinjene 2015. godine u mjestu Palovec utvrdio da oštećenik stanuje sam i da u skrovištu u kupaonici drži pohranjeno 3.000 eura, s tim saznanjima, u nakani da se okoriste, upoznao III. okr. u koju svrhu je III. okr. angažirao I. i II. okr. kojima je prenio navedene informacije, slijedom kojih su njih dvojica u noći s 8. na 9. listopada  2018. provalili u kuću oštećenika te iz skrovišta u kupaonici uzeli kovertu s 3.000 eura. Četvorica okrivljenika međusobno su podijelila taj novac, navodi se u priopćenju.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6007

Reci što misliš!