Vijesti / Crna kronika

NASTAVLJENO SUĐENJE

VIDEO Prikazane fotografije Jasminina leša: Vještakinji pozlilo, nakratko prekinuto davanje iskaza

Slušajući iskaz vještakinje, čvrsto držeći zeleni fascikl i tresući desnom nogom, Smiljana Srnec stalno je plakala

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je u ljeto 2000. godine, u obiteljskoj kući u Palovcu, ubila tri godine mlađu sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač. 

Jasmina umrla nasilnom smrću

Na suđenju je svjedočila Andrina Kopjar, sudsko medicinska vještakinja koja je sastavila izvješće temeljem naloga Županijskog odvjetništva u Varaždinu, a u kojem piše kako je u obiteljskoj kući u Palovcu u zamrzivaču pronađeno "mrtvo tijelo srednje uhranjene osobe u skvrčenome položaju na način da je u području zdjelice presavinuto prema natrag te se glava nalazi kod stopala". U izvješću se potom dodaje kako mrtvačkih pjega nema, što aludira na to da je tijelo odmah po nastupanju smrti ubačeno u zamrzivač, prije nego su se mrtvačke pjege uspjele razviti. Sudska je vještakinja uočila i ogrebotinu na čelu te krvne podljeve oko oba oka i na licu. Rana i podljev uočenu su i kod usana, ali i obrva, navodi se u izvještaju.

"U području lubanje nalaze se višestruki prijelomi kostiju", moglo se čuti prilikom čitanja izvještaja sudske i medicinske vještakinje te je zaključeno kako je Jasmina umrla nasilnom smrću.

Kao uzrok smrti sudska je vještakinja, u svojem nalazu, kazala kako su to višestruki prijelomi svoda i baze lubanje te ozlijeda mozga.

"Prilikom obdukcije uočeno je više prijeloma svoda i baze mozga te se jedni stapaju u druge te se ne može točno utvrditi kolko je udaraca zadobila žrtva. Možemo zaključiti da je zadobila barem pet ili šest udaraca u glavu. Sve povrede nanijete su zaživotno. Potvrda tome je i krv pronađena u želucu, što sugerira da je žrtva progutala krv, dakle bila je još živa", kazala je vještakinja.

Slušajući iskaz vještakinje, čvrsto držeći zeleni fascikl i tresući desnom nogom, Smiljana Srnec stalno je plakala.Vještakinji pozlilo

Tijekom davanja iskaza vještakinji je pozlilo zbog čega je suđenje na kratko prekinuto. 

"Čitava glava, kosa su bili prožeti krvlju. Također i lice i vrat i prsište, sve je bilo umrljano krvlju", kazala je vještakinja pokazujući fotografije sucu istrage nakon čega joj je pozlilo. 

Svjedočila vještakinja za kemijsko - fizikalna vještačenja

Vještakinja za kemijsko-fizikalna vještačenja Ivana Bačić pojasnila je pred sudom karakteristike lijepila kojim je bila zatvorena škrinja u domu obitelji Dominić - Srnec. 

"Karakteristika ljepila je da stvara čvrsti vezu. S obzirom na količinu ljepila i način nanošenja, brtva je bila sljepljena s ostatkom škrinje", kazala je vještakinja. Dodala je kako tijekom vještačenja nije utvrđivano vijeme kada je šlrinja točno zalijepljena, kao ni tragove rezanja ljepila. Na pitanje koliko je ljepila bilo potrebno da se zatvori škrinja, vještakinja je kazala kako je dužina škrinje 62 x 260 centimetara što znači da je za zalijepiti istu bilo potrebno nekoliko tuba ljepila. 

Motiv ubojstva?

Motiv za ubojstvo sestre, tvrdi tužiteljstvo, je ljubomora jer je Jasmina u svemu bila uspješnija i bolja od sestre. U tome su se oslanjali na iskaze svjedoka da je Jasmina bila "uspješna studentica" i "odlična sportašica" koju su svi voljeli, dok je Smiljana bila “njezina suprotnost”. Tvrdili su da je Smiljana sklona kocki, laganju i manipuliranju, a i osuđivana je jer je lažno prijavila razbojništvo.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!