Vijesti / Crna kronika

ZLOČIN I KAZNA

PODIGNUTA OPTUŽNICA Bivši šef Piškornice Mladen Jozinović trgovačko društvo oštetio za 1,4 milijuna kuna i krivotvorio diplomu

PODIGNUTA OPTUŽNICA Bivši šef Piškornice Mladen Jozinović trgovačko društvo oštetio za 1,4 milijuna kuna i krivotvorio diplomu
Pixsell

Okrivljenika se optužnicom tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist i da je radi zasnivanja radnog odnosa nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 16. siječnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv bivšeg šefa Piškornice Mladena Jozinovića (1980.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanja i kaznenog djela krivotvorenja isprave.

- Okrivljenika se optužnicom tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, a ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana.

Okrivljenika se tereti da je na opisani način pribavio nepripadnu korist u iznosu većem od 1.470.000,00 kuna. Okrivljeniku se stavlja na teret da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao radni odnos s njim - javlja DORH.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video