Vijesti / Crna kronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA

OPTUŽNICA Za smrt 19-godišnjaka u Svetom Petru kod Ludbrega optužen njegov brat

OPTUŽNICA Za smrt 19-godišnjaka u Svetom Petru kod Ludbrega optužen njegov brat
DVD Ludbreg

Eksplozija u kojoj je stradao 19-godišnjak dogodila se 20. veljače prošle godine, a preminuo je u bolnici 8. ožujka...

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je optužnicu protiv 23-godišnjaka s ludbrekog područja zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

- Njega se tereti da je 20. veljače 2019. u Svetom Petru, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, izvodio radove popravka oštećenog spremnika goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu, na način da je postavio vozilo iznad servisne jame i uputio svojeg 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno - piše u priopćenju varaždinskog Općinskog državnog odvjetništva.

Kod skidanja spremnika preostala količina benzina istjecala je iz spremnika i padala na uključenu žarulju koja nije bila zaštićena zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije u servisnoj jami, ističu iz ODO-a, a 19-godišnjak je pritom zadobio teške ozljede od kojih je preminuo 8. ožujka 2019.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6007

Reci što misliš!