Vijesti / Crna kronika

TRAŽE NOVAC

Građani, oprez! Policija upozorava da hakeri uzimaju osobne podatke te potom ucjenjuju da ih ne objave

Građani, oprez! Policija upozorava da hakeri uzimaju osobne podatke te potom ucjenjuju da ih ne objave
Ilustracija

Policija je izdala nekoliko savjeta građanima kako se zaštititi od internetskih prevara.


Policija savjetuje građanima da pripaze na sumnjive poruke elektroničke pošte. Objavili su kako su zaprimili više prijava građana u kojima ih nepoznate osobe ucjenjuju te su na njihova računala instalirali zloćudne programe, piše RTL.

- Policija je u posljednje vrijeme zaprimila više prijava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte u kojim ih nepoznate osobe ucjenjuju navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima te ih traže iznos od 950 eura u bitcoinima kako navedene podatke ne bi javno objavili - priopćili su iz policije.

Savjetuju građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke te da ih ne upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. 

- Ukoliko su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke - priopćili su iz policije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video