Vijesti / Crna kronika

'Treće poluvrijeme'

SUKOB POLICIJE I NAVIJAČA 'Torcida je napala policijske službenike, upotrijebljene su palice i sprej'

SUKOB POLICIJE I NAVIJAČA 'Torcida je napala policijske službenike, upotrijebljene su palice i sprej'
Marko Jurinec/Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe.

Policijska uprava varaždinska objavila je priopćenje vezano uz 'treće poluvrijeme' današnje utakmice između Varaždina i Hajduka koja se igrala na Varteksovom stadionu.

Nešto ranije, portal Splitski dnevnik objavio je kako je jednom navijaču pozlilo te da policija i zaštitari nisu na vrijeme reagirali kako bi hitna pomoć što brže stigla do unesrećenog navijača. 

Prema njima, navijači su bez namjere sukoba htjeli što prije pomoći kolegi s tribine, a situacija se zatim 'zakuhala'. 

Priopćenje varaždinske policije i njihovu stranu prenosimo u nastavku. 

Vezana vijest:

Varaždin - Hajduk Kod južne tribine NAKON UTAKMICE Torcidašu pri izlasku pozlilo, navijači zvali hitnu

- Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe – naveli su iz PU varaždinske u izvanrednom priopćenju.

Zatim dalje nastavljaju s opisom situacije.

- Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine Torcida koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je  oštećeno jedno službeno policijsko vozilo – pišu.

- U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima – objašnjava PU varaždinska.

Navode kako su priveli tri osobe.

- U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa – završava PU varaždinska priopćenje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video