Vijesti / Crna kronika

TROVANJE UGLJIČNIM MONOKSIDOM

U KUČAN MAROFU Još jedan slučaj trovanja ugljičnim monoksidom, 36-godišnjakinja prebačena u bolnicu

U KUČAN MAROFU Još jedan slučaj trovanja ugljičnim monoksidom, 36-godišnjakinja prebačena u bolnicu
Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Ozlijeđena 36-godišnjakinja je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu...

Jučer, 5. veljače, oko 22 sata u Varaždinskoj ulici u Kučan Marofu u kupaonici obiteljske kuće žena starosti 36 godina otrovala se ugljičnim monoksidom. Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida i nedostatka kisika unutar kupaone kao posljedica rada plinskog protočnog bojlera i peći na kruta goriva.

Ozlijeđena je prevezena po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u varaždinsku Opću bolnicu, gdje joj je pružena medicinska pomoć. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

- Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva - poručuju iz varaždinske policije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video