Vijesti / Društvo

ODLUKA VARAŽDINSKOG SUDA

BEZ MILOSTI Varaždinka (80) oboljela od Alzheimera nije platila HRT-u, sud poručio: 'Vaše zdravstveno stanje je irelevantno'

BEZ MILOSTI Varaždinka (80) oboljela od Alzheimera nije platila HRT-u, sud poručio: 'Vaše zdravstveno stanje je irelevantno'
Ilustracija/Goran Stanzl/Pixsell

Varaždinka (80) predložila je da dug otplati na rate i da joj se oproste sudski troškovi, no prijedlog nije prihvaćen. Mora uz dug platiti i 830 kuna sudskih troškova.

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete tokom prošlog tjedna kojom se Varaždinki (80) nalaže da Hrvatskoj radioteleviziji plati 480 kuna na račun neplaćene televizijske pristojbe.

Kako je istaknuto u presudi, Varaždinka je u prigovoru na ovrhu napisala 'da je u 80. godini i boluje od dijagnosticirane Alzheimerove bolesti, u kojem stanju da je nesvjesna svojih obveza, što je uzrokovalo nekontrolirani broj ovrha koje obitelj pokušava riješiti'.

Dodala je u prigovoru kako predlaže da dug otplati na rate, no da ju se poštedi plaćanja troškova sudskog postupka te da joj se raskine ugovor s HRT-om.

HRT je u svom odgovoru na prigovor istaknuo kako 'svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu'.

- Činjenice koje tuženica navodi, a tiču se njezinog lošeg zdravstvenog i imovinskog stanja, da nisu pravno relevantne za obvezu plaćanja pristojbe - odgovorili su zastupnici HRT-a.

Sud je stao uz HRT te naveo kako je platni nalog za ovrhu osnovan.

- Imajući u vidu navedene zakonske odredbe, kao i priloženu dokumentaciju iz koje proizlazi da je pretplatnički odnos tuženice s tužiteljem kroz utuženo razdoblje bio aktivan, jer prijavljeni prijamnik prije utuženog razdoblja nije odjavila, sud je irelevantnim ocijenio njezine navode odnoseće se na zdravstveno i imovinsko stanje - obrazloženje je varaždinskog suda.

Prijedlog Varaždinke da joj se troškovi sudskog postupka ne naplate odbijen je pa mora platiti i 830 kuna za troškove.

Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u razdoblju od osam dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video