Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

NASILJE NAD MUŠKARCIMA Varaždinka napala supruga pa on završio u pritvoru

NASILJE NAD MUŠKARCIMA Varaždinka napala supruga pa on završio u pritvoru
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Ilustracija

Još jedan slučaj nasilja u obitelji na varaždinskom sudu...

Općinski sud u Varaždinu početkom veljače javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom se 25-godišnja Varaždinka proglašava krivom zbog činjenja nasilja u obitelji, dok se njezin suprug (37) optužbe za isti prekršaj oslobađa.

Kako piše u presudi, između supružnika je početkom studenog 2019. izbila svađa u kojoj je 25-godišnjakinja 'supruga udarila otvorenom šakom po lijevoj strani lica te ga uhvatila za vrat'.

Tome je prethodila svađa. Suprug je na sudu istaknuo kako je popio tri gemišta i pola boce piva te je supruzi rekao kako bi i ona, kao i on, trebala pronaći posao.

Ona je njemu rekla kako je s njom u vezi samo zbog dokumenata u Hrvatskoj, što je njega 'revoltiralo'.

Iako ga je prvotno teretila da je vikao na nju i rekao 'kurvo, jebem ti mater', na sudu je promijenila iskaz. Ukazala je kako joj je rekao 'jebem ti mater', kao i ona njemu, dok joj 'kurvo' nije rekao. On je dodao kako je on bio smiren u cijeloj situaciji.

Nakon toga, piše u presudi, 25-godišnjakinja ga je udarila rukom po licu i uhvatila ga za vrat. Poslije je pozvao policiju.

Po dolasku policije, supruga je galamila na njega, a on je krenuo prema njoj, na što ga je policija bacila na krevet i privela u policijsku postaju gdje je zadržan do otrežnjenja.

Dok je suprug negirao krivnju za nasilničko ponašanje u obitelji, supruga je priznala krivnju i izrazila kajanje.

Nakon razmatranja svih dokaza varaždinski sud donio je odluku po kojoj se 25-godišnjakinja proglašava krivom zbog nasilja u obitelji, a njezin je suprug oslobođen optužbe.

- Optužena je počinila i fizičko i psihičko nasilje nad suprugom. U svojoj izjavi optuženica je istaknula da joj je suprug rekao 'jebem ti mater' kao što je i ona njemu rekla, ali da joj nije rekao da je kurva. Izjavila je da njegovim ponašanjem uopće nije bila uznemirena pa sud nije imao na temelju čega zaključiti da je 37-godišnjak na štetu svoje supruge počinio nasilje u obitelji i to psihičko koje bi kod nje prouzročilo povredu dostojanstva ili uznemirenost, jer je utvrđeno jedino to da joj je rekao 'jebem ti mater', što ju nije uznemirilo. Zbog toga nije dokazano da bi on počinio prekršaj koji mu se stavlja na teret te je oslobođen od optužbe za isti - zaključak je varaždinskog suda.

Osim izrečenih presuda za nasilje u obitelji, supružnici su proglašeni krivima i za neprijavu boravišta na adresi u Varaždinu.

Varaždinka je za prekršaje kažnjena s 1500 kuna, a njezinom je suprugu izrečena kazna u iznosu od 500 kuna, no zbog vremena provedenog u pritvoru on tu kaznu ne mora platiti.

Troškova sudskog postupka oslobođeni su zbog materijalnog stanja u kojem se nalaze.

Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u roku od 8 dana.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!