Vijesti / Crna kronika

KRADLJIVCI BICIKALA

Sredovječni Varaždinci krali bicikle po Varaždinu, dobili uvjetnu zatvorsku kaznu

Sredovječni Varaždinci krali bicikle po Varaždinu, dobili uvjetnu zatvorsku kaznu
Duško Jaramaz/Pixsell; Borna Filić/Pixsell

Osim što su krali zajedno, Varaždinci su se upuštali i u solo akcije.

Općinski sud u Varaždinu prošlog je tjedna javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete krajem studenog 2019. godine kojom se dva Varaždinca u dobi od 49 i 45 godina proglašavaju krivima zbog krađe više bicikala.

Kako je istaknuto u presudi, oni su zajedničkim snagama ukrali dva bicikla u rujnu 2016. godine. Jedan bicikl, vrijednosti 1700 kuna, ukrali su u hodniku stambene zgrade u Varaždinu, dok su drugi bicikl, vrijedan 700 kuna, ukrali na ulici prerezavši lokot.

Osim što su krali zajedno, Varaždinci su se upuštali i u solo akcije.

Tako je 49-godišnjak, piše u presudi varaždinskog suda, u prosincu 2015. godine ukrao bicikl vrijedan 400 kuna, dok je u srpnju 2016. godine ukrao bicikl vrijedan 500 kuna. U oba slučaja on je škarama za rezanje željeza prerezao lokot na zaključanim biciklima.

45-godišnjak je sam ukrao jedan bicikl vrijedan 500 kuna.

Zajedno su oštetili vlasnike bicikala za 6.200 kuna.

Kradljivci bicikala pred varaždinskim sudom priznali su krivnju. 49-godišnjak nije došao na raspravu, niti obrazložio svoj nedolazak, dok je 45-godišnjak na raspravi rekao kako je krao bicikle iz financijskih razloga, ali i zato jer se tad družio s 49-godišnjakom.

Varaždinski sud odlučio je 49-godišnjaka kazniti uvjetnom zatvorskom kaznom u trajanju od 10 mjeseci uz rok kušnje od 3 godine, dok je 45-godišnjak kažnjen uvjetnom zatvorskom kaznom u trajanju od 8 mjeseci uz rok kušnje od 2 godine.

Zbog materijalnog stanja u kojem se nalazi, 49-godišnjak je oslobođen plaćanja troškova suda, dok 45-godišnjak mora platiti 500 kuna.

Stranke u sporu na odluku suda žaliti se mogu u razdoblju od 8 dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video