Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

NASILJE U OBITELJI 60-godišnjak kriv zbog zlostavljanja supruge, sud ga oslobodio kazne

NASILJE U OBITELJI 60-godišnjak kriv zbog zlostavljanja supruge, sud ga oslobodio kazne
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Davor Puklavec/Pixsell

Muškarac je priveden u prosincu 2015. godine, a u studenom 2019. godine donijeta je nepravomoćna presuda...

Općinski sud u Varaždinu prošlog je tjedna javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete u studenom 2019. godine kojom se 60-godišnjak sa šireg ludbreškog područja proglašava krivim zbog činjenja nasilja u obitelji.

Kako piše u presudi, on je početkom prosinca 2015. godine u nazočnosti maloljetnih kćeri vikao na tad izvanbračnu suprugu, nazivao je kurvom i optuživao je da laže, da bi je potom uhvatio za ruke i naguravao, a isto je učinio i maloljenoj kćeri.

Njegova supruga pozvala je policiju te je u žurnom postupku izveden pred suca. Tad je izjavio kako se ne osjeća krivim, da nasilja u njegovoj kući nije bilo i da on 'svoju obitelj štiti i od policije i svega ostalog'.

Postupak je ponovljen četiri godine kasnije, u rujnu 2019., a 60-godišnjak se pismeno očitovao kako vjeruje u rad suda i pravni poredak Republike Hrvatske te se odrekao žalbe na odluku suda.

Njegova supruga potvrdila je kako su se u prosincu 2015. ona i suprug uzajamno vrijeđali. Nakon nekog vremena uvrede su je uznemirile te je odlučila pozvati policiju, no suprug ju je uhvatio za ruku i pokušavao uzeti mobitel pri čemu je došlo do naguravanja, no, istaknula je, nije ju udario.

Maloljetna kći uplašila se te je pokušala izaći iz kuće, no 60-godišnjak ju je u tome spriječio, a zbog galame se probudila i druga kći. Supruga i kćeri nakraju su pobjegle u drugu sobu, zaključale se i pozvale policiju.

Supruga je istaknula kako je i nakon ove svađe i intervencije policije bilo problema, no manjih pa nije zvala policiju. Njegovo ponašanje se promijenilo, dodala je, te se više ne ponaša nasilnički, a smanjio je i konzumaciju alkohola.

Nakon provedenog postupka sud je zaključio kako je 'van svake sumnje i dvojbe' da je 60-godišnjak počinio prekršaj kojim ga se teretilo.

Sud je također odlučio da se 60-godišnjak oslobađa od svake kazne, kao i psiho-socijalnog tretmana.

- Oštećene su iskazale da se je ponašanje okrivljenika znatno promijenilo na bolje i da se isti više ne ponaša nasilnički u obitelji, da su sada odnosi u obitelji normalni, da nema nekakvih prepirki, niti sukoba - obrazložio je sud svoju odluku.

Istaknuo je sud i kako su 60-godišnjak i njegova supruga u međuvremenu sklopili brak te sad svi žive zajedno u obiteljskoj kući, a to ne bi bilo moguće da su odnosi među njima narušeni.

Sud je naložio 60-godišnjaku da plati 200 kuna troškova sudskog postupka.

Stranke u sporu na odluku suda žaliti se mogu u roku od 8 dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video