Vijesti / Crna kronika

TROVANJE UGLJIČNIM MONOKSIDOM

UMALO TRAGEDIJA Djevojka (27) iz Varaždina otrovana ugljičnim monoksidom. Prebačena je u Opću blonicu

UMALO TRAGEDIJA Djevojka (27) iz Varaždina otrovana ugljičnim monoksidom. Prebačena je u Opću blonicu
Ivo Cagalj/Pixsell

Ozljede 27-godišnjakinje za sada nisu okvalificirane...

Jučer, 1. ožujka, oko 16 sata u Mažuranićevoj ulici u Varaždinu u kupaonici obiteljske kuće djevojka starosti 27 godina otrovala se ugljičnim monoksidom.

- Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida i nedostatka kisika unutar kupaone kao posljedica rada plinskog protočnog bojlera i kamina na kruta goriva - izvjestila je policija.

Ozlijeđena je prevezena po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u varaždinsku Opću bolnicu, gdje joj je pružena medicinska pomoć. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

- Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva - poručuju iz policije.

Što se tiče dimnjaka, dodaju iz policije, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!