Vijesti / Crna kronika

lov na švercere

UHIĆENJA U VARAŽDINU Policijske akcije od jutarnjih sati, evo o čemu se radi

UHIĆENJA U VARAŽDINU Policijske akcije od jutarnjih sati, evo o čemu se radi
Hrvoje Jelavić/Pixsell (ilustracija)

U udruženju se okupila ekipa da bi izbjegavala plaćanje poreza, a radi se o vozilima srednje i visoke klase.

Od jutarnjih sati u tijeku je kriminalistička akcija u sklopu koje se na području Varaždina i susjedne Međimurske županije provode uhićenja. 

Kako doznajemo od PU varaždinske, riječ je o operativnoj policijskoj akciji koja se provodi na području ove i PU međimurske.

- Možemo vam potvrditi da je riječ o krim istraživanju koje se odnosi na utaju poreza, a provodi PU međimurska u suradnji s varaždinskom i PNUSKOK-om - rekao je Matko Murić iz varaždinske policije.

Radovan Gačal iz PU međimurske rekao je da je 'riječ o široj akciji u koju su uključeni Porezna i Carina, a provodi se nad desetak osoba s područja Varaždinske i Međimurske županije'.

- Osim toga, riječ je o međunarodnoj suradnji s Njemačkom. Kaznena djela su iz domene gospodarskog kriminaliteta - utaja poreza ili carine, krivotvorenje isprave i krivotvorenje službene i poslovne isprave. 

Dodaje da je vjerojatno riječ o zločinačkom udruženju.

- U udruženju se okupila ekipa da bi izbjegavala plaćanje poreza, a radi se o vozilima srednje i visoke klase. Idemo u finalizaciju toga, a kad pretražimo sve što trebamo, dok nađemo i uhitimo osobe znat ćemo detalje. Sve je u tijeku tako da nemam konačne brojke - kazao je Gačal i dodao da je interventna na terenu, a akcija je započela u jutarnjim satima.

- Kad ćemo znati detalje, informirati ćemo javnost - rekao je zaključno.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!