Vijesti / Crna kronika

SIN NASRNUO NA OCA

NASILJE U SRAČINCU Sin gušio oca, sve je gledalo dijete

NASILJE U SRAČINCU Sin gušio oca, sve je gledalo dijete
Duško Jaramaz/Pixsell; Ilustracija

Pred sucem je mladić rekao kako se ne sjeća što se dogodilo jer 'je bio pod jakim utjecajem alkohola'...

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete krajem siječnja 2020. godine kojom se 21-godišnji mladić s područja Općine Sračinec proglašava krivim zbog nasilja u obitelji.

Kako piše u presudi, mladić, koji je već pravomoćno osuđivan zbog nasilja u obitelji, napao je pod utjecajem alkohola svojeg oca krajem prosinca prošle godine. Nakon napada 21-godišnjak je uhićen te je kraće vrijeme proveo u policijskom pritvoru.

Pred sucem je mladić rekao kako se ne sjeća što se dogodilo jer 'je bio pod jakim utjecajem alkohola', a kako su i on i otac 'jako temperamentni'.

- Radim u inozemstvu i tad uopće ne pijem. Kad se vratim doma, popijem u društvu – rekao je.

Njegov je otac ispričao kako je sinu i prije rekao kako je kod kuće dobrodošao ako neće piti alkohol i koristiti drogu.

- Čuli smo se telefonom prije nego je tog dana stigao kući i primijetio sam da je pod utjecajem alkohola. Rekao sam mu da ne dolazi. Krenuo sam zaljučati ulazna vrata, no on je gurnuo nogu između vratiju i ovratnice – rekao je na sudu otac.

Kako se progurao u kuću, otac ga je zamolio da ju napusti. Bio je pijan i agresivan, piše u presudi, te je oca uhvatio za vrat i počeo ga gušiti. Razdvojila ih je jedna osoba, a napadu je svjedočilo i sedmogodišnje dijete.

Nakon razmatranja svih dokaza i iskaza svjedoka, sudac je utvrdio da su ostvarena sva bitna obilježja prekršaja kojim se 21-godišnjaka tereti te mu je izrekao kaznu u iznosu od 5000 kuna.

Mladiću je također određena obvezna mjera psiho-socijalnog tretmana, a morat će platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video