Vijesti / Crna kronika

SVJEDOČANSTVO ČITATELJICE

'POKUŠAO NAS JE UBITI' Varaždinka tvrdi da ih je umalo pregazio obijesni vozač, policija kaže kako nema dokaza o prekršaju

'POKUŠAO NAS JE UBITI' Varaždinka tvrdi da ih je umalo pregazio obijesni vozač, policija kaže kako nema dokaza o prekršaju
Marko Jurinec/Pixsell; Ilustracija

'Vozač je bio ili pijan ili nadrogiran, sa sunčanim naočalama i telefonom na uhu. Dezorijentiran. Kad je vidio da je dečko izašao s parkinga, još je dao po gasu', rekla je čitateljica.

Na adresu naše redakcije javila se danas čitateljica koja je na području varaždinskog kvarta Banfica, prema njezinim rječima, 'doživjela pokušaj ubojstva'.

Kako navodi, nju i njezinog dečka umalo je pregazio vozač osobnog vozila koji je ulicom 'vozio sto na sat'.

- Vozač je bio ili pijan ili nadrogiran, sa sunčanim naočalama i telefonom na uhu. Dezorijentiran. Kad je vidio da je dečko izašao s parkinga, još je dao po gasu – rekla je čitateljica.

Dodala je kako su registracijske tablice vozača prijavili varaždinskoj policiji, a dva sata kasnije pokušali su na policiji provjeriti što je u međuvremenu učinjeno.

- Rekli su da oni tu ne mogu ništa. Tek kad smo pitali, dva sata kasnije, rekli su da će obavijestiti međimursku policiju, ali da ništa ne mogu ako ga ne zateknu u prometu – rekla je čitateljica.

Subjektivni dojam nije dokaz

Iz Policijske uprave potvrdili su nam da je prijava zaprimljena, no kako oni u toj situaciji ne mogu puno učiniti.

- Policijski službenici objasnili su kako nije bilo kontakta, prometne nesreće ili prouzročene štete. Policija je vozača tražila u prometu kako bi ga testirala na alkohol ili droge, a isto je javljeno i kolegama iz Međimurja. No nečiji subjektivni dojam nije dovoljan kako bi se nešto okvalificiralo kao prekršaj, nema dokaza da se prekršaj dogodio – rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić.

Dodala je kako ni svjedočenje nije valjan dokaz jer nema načina da se na taj način utvrdi brzina kojom se netko kretao.

Vozač u međuvremenu nije pronađen u prometu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video