Vijesti / Crna kronika

OBITELJSKO NASILJE

PODIGNUTA OPTUŽNICA 51-godišnjak iz okolice Varaždina zlostavljao i pokušao ubiti suprugu i maloljetnu kćer

PODIGNUTA OPTUŽNICA 51-godišnjak iz okolice Varaždina zlostavljao i pokušao ubiti suprugu i maloljetnu kćer
Ilustracija/Davor Puklavec/Pixsell

Okrivljeni 52-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenja tri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva, kaznenog djela nasilja u obitelji i tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

- Okrivljenog 52-godišnjaka tereti se da je 21. rujna 2019. u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, s ciljem da usmrti svoju suprugu koju je ranije u duljem razdoblju zlostavljao, prišao joj u hodniku s leđa i pokušao je usmrtiti no spriječile su njegove dvije maloljetne kćeri. Nakon opisanog događaja, 52-godišnjak je pobjegao iz kuće i skrivao se do 24. rujna 2019. kad se u prijepodnevnim satima vratio u kuću, a tereti ga se da je tada pokušao usmrtiti svoju suprugu i 17-godišnju kćerku koju je također ranije u duljem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri. Uslijed okrivljenikova napada oštećenice su zadobile više tjelesnih ozljeda - javlja DORH.

Okrivljeni 52-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!