Vijesti / Crna kronika

SERIJSKA KRADLJIVICA

Međimurka povezana s više od 30 krađa uhvaćena u Brezničkom Humu, pomagao joj Rambo

Međimurka povezana s više od 30 krađa uhvaćena u Brezničkom Humu, pomagao joj Rambo
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Ilustracija

Nezaposlena majka petero djece dobro je poznata sudovima diljem Hrvatske. Njome su se bavili više od 30 puta.

Gotovo da ne postoji sud od Zagreba do Čakovca i Virovitice na kojem nisu čuli za Ljiljanu O. (35) iz Sitnica pokraj Murskog Središća, jednu od najupornijih kradljivica u Hrvatskoj. Sudovi su se tom nezaposlenom majkom petero djece bavili čak tridesetak puta!

Toliko je presuda protiv nje od 2005. godine do danas donijeto na općinskim sudovima u Čakovcu, Varaždinu, Zagrebu, Zaprešiću, Sesvetama, Bjelovaru, Virovitici, Vrbovskom, Đurđevcu, Zlataru i Virovitici. Osuđivana je, što bezuvjetno, što uvjetno, na kazne od šest mjeseci do pet godina i četiri mjeseca zatvora. Sve zbog teških krađa, krađa i pokušaja krađa.

Ovih dana protiv nje i pomagača Rokija H. (27) zvanog Rambo, Općinsko državno odvjetništvu u Varaždinu podiglo je optužnicu zbog još jedne krađe. Terete ju da je u svibnju prošle godine s jednom nepoznatom ženom ukrala 1500 kuna iz novčanika u obiteljskoj kući u Brezničkom Humu. Nju i tu nepoznatu ženu do kuće je dovezao Roki. Oboje su na sudu negirali krivnju, no nisu baš uskladili priče.

Ljiljana je rekla da su tog dana ona i Roki, brat njezina supruga, krenuli u posjet njezinoj sestri u Zagreb. Sestru nisu uspjeli pronaći iako su ju dugo tražili, pa su se vratili kući po staroj cesti do Brezničkog Huma, gdje su se bez zaustavljanja spojili na autocestu kako bi čim prije došli kući jer Ljiljana ima i malo dijete koje treba nahraniti. Roki pak je na suđenju rekao da ga je Ljiljana zamolila da ju odveze sestri u - Karlovac.

I on tvrdi da se nisu zaustavljali u Brezničkom Humu, no snimila ih je nadzorna kamera Općine Breznički Hum. Na snimci se vidi kako su se zaustavili pred kućom i da su iz Peugeota 106 koji je vozio Roki izašle dvije žene i ušle u kuću.

ODO za Ljiljanju traži istražni zatvor jer se radi o 'specijalnoj povratnici', a imaju i osnove sumnjati da će ponoviti kazneno djelo. Tužitelji zahtijevaju i bezuvjetnu kaznu zatvora od godinu dana i dva mjeseca za nju, a za pomagača Rokija osam mjeseci uvjetno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video